Chrono NK 2-takt

Chrono: Stuart: “Geweldig om weer terug te zijn in de kartsport!”

stuart_2
Foto: Bert Smilda / smilda.net

Afgelopen weekend vond in het Brabantse Berghem de finale race plaats van het Chrono Winterkampioenschap. Formule Ford coureur Liroy Stuart greep deze kans om in een sterke competitie zich voor te bereiden op het komende kartseizoen, waarin hij naast zijn Formule Ford activiteiten zoveel mogelijk actief gaat proberen te zijn met het nieuwe DR chassis en team Redeker.


“Geweldig om weer terug te zijn in de kartsport” Zo verklaarde Liroy als eerste toen Autosport.nl hem sprak over zijn ervaringen van afgelopen weekend. Liroy vervolgde: “Ik keek er erg naar uit om weer in een kart te stappen, maar ik moet zeggen dat het weer even wennen was. Vooral mijn reflexen moesten weer op scherp worden gesteld, want er gebeurd natuurlijk ontzettend veel met ruim 30 karts op een relatief krappe baan.”

“De trainingen op vrijdag en zaterdag verliepen uitstekend, ik kon meekomen met de top drie. Ik ben zeer tevreden over het chassis dat ontwikkeld is door Danilo Rossi en met de ondersteuning van het hechte team van Pierre Redeker hoef ik me in ieder geval niet zorgen te maken over het materiaal. Tijdens de eerste training op zondag was het nat, de regen set-up namen we mee naar de kwalificatie. Een verkeerde keus, meer dan een 16de plek zat er niet in. De eerste manche verliep met wat problemen, een scheurtje in de las van de uitlaat zorgde voor veel vermogen verlies waardoor ik terugviel naar een 20ste positie. In de finale ging het niet veel beter, ik miste nog wat vermogen op het rechte stuk en omdat ik wel erg enthousiast werd met het uitremmen van de rijders voor me viel ik wat plaatsen terug.”

stuart_1
Foto: Bert Smilda / smilda.net

“Al met al kijk ik erg positief terug op afgelopen weekend. Ik heb het erg naar me zin gehad en ben blij dat ik dit jaar kan uitkomen op DR voor Pierre. Ik heb bewust voor een Rotax Senior gekozen, de manier van het rijden met een automaat komt dicht in de buurt van een Formule auto, met name de rust vinden, strak en netjes de ideale lijn rijden is hier belangrijk.. De aftrap van het Chrono seizoen begint op 8 maart in Berghem, tot dan!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet