Chrono NK 2-takt

Chrono: Uitslagen ontknoping Wintercup te Berghem

De laatste Wintercup van het seizoen 2008/2009 is een feit. Afgelopen weekend werd in Winterse omstandigheden in Berghem de derde en laatste ronde verreden, we kunnen wederom terug kijken op een succesvol kampioenschap zoals de Chrono dit deze Winter neerzette. Natuurlijk testte de nodige rijders hun nieuwe materiaal of reden zij hun eerste meters voor hun nieuwe team. Kortom, het was een interessant weekend in Berghem.

Deniz Beckers won de final van de Micro Max klasse, iets wat hij zelf voor aanvang nooit had verwacht gezien het feit dat Beckers nog ruim drie seconden te kort kwam in de kwalificatie. Het jonge talent Marijn Kremers won de final van de Mini Max klasse en deed dit voor Jordi van Moorsel en Demi de Vos. Ruim 20 man had het nakijken in de Rotax Junioren klasse, daar de rappe dame Beitkse Visser de overwinning greep. Robbert Haans kwam keurig als tweede over de streep voor Erwin van Montfoort die een goed weekend kende.

Axel van de Burgt won in de Senioren klasse, een voorteken voor de rest van het seizoen? Bart van Os en Joey van Splunteren volgden. Jim Ringelberg zette de toon in de DD2 klasse, hoewel de kwalificatie en pre-final nog niet overtuigend was. Tot slot het absolute kopstuk van afgelopen zondag. Een vol veld 125cc geschakelde karts met grote namen zorgde voor een mooi schouwspel dat Kevin Leijtens als dagwinnaar opleverde. AVG Racing maakte het podium compleet met Thomas Knopper en Hannes van Asseldonk.

Voor een aantal rijders staat er voordat het Nederlands Kampioenschap Rotax Max van start gaat nog een mooie week op het programma. In Spanje vindt de Europese Wintercup dit jaar voor het eerst plaats. Hierover later meer.

Uitslagen via Mylaps.com


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet