Chrono NK 2-takt

Chrono: Natte en winderige tweede Winter Cup

Afgelopen weekend was het wederom volle bak op Kombi-Kart-Circuit “de Landsard”. Meer dan 130 deelnemers hadden zich aangemeld voor de tweede Wintercup. De organisatie was wederom in handen van Chrono Karting. Chrono Karting mocht overigens als eerste gebruik maken van een nieuwe wedstrijdtoren. Drie verschillende ruimten zijn er nu voor de wedstrijdorganisatie beschikbaar zodat er ‘rust’ heerst. Zo heeft de tijdwaarneming een aparte ruimte en ook de wedstrijdleiding kan deelnemers apart nemen om een gesprek te voeren. Voor de speaker, afgelopen weekend Frens Langenberg, is ook een ruimte beschikbaar, zodat ook hij in alle rust de wedstrijden kan becommentariëren. De vervanging van de wedstrijdtoren kwam als geroepen. Want het was een vochtig en winderig weekend in Eindhoven.

Tekst: Dave Ritzen
Foto's: Michael Melis


KZ2 / KZ2 +

Uit veiligheidsoverwegingen werd er voor gekozen dat deze klasse als eerste de wedstrijden mochten rijden. Mocht het vroegtijdig donker worden dan is het veiliger om met een minder snelle klasse te eindigen. Arjan Kievitsbosch kon de juiste afstelling tijdens de qualifying niet vinden. Ricardo Romkema en nieuwkomer in deze klasse Indy Dontje konden dit wel en zij stonden dan ook bij de Prefinal op de eerste startrij. Eigenlijk hoorde Kevin Jansen op de plaats van Dontje te staan, maar Jansen kreeg een tijdstraf van 10 seconden; hij haalde in onder geel. Nico Xhofleer was de snelste in de KZ2 + klasse. De kampioen van 2008 wist Chris Driessen en Ronny Wijnakker achter zich te laten.

chronowc2090118027

Pre-final
Jansen had wat goed te maken. Hij liet er dan ook geen gras over groeien. In twee ronden tijd reed hij vanuit de achterste gelederen naar een tiende positie. Romkema had toen de leiding al in handen. Denis Donkervoort had ook een goede start en maakt jacht op Romkema. Dontje zakte ondertussen terug naar een negende positie, voor Jansen dus. Kievitsbosch kon ook in deze race niet imponeren. Hij bleef steken op een tiende positie.

In ronde vier krijgt de Belg Sam de Jonghe tweemaal duidelijk de materiaalvlag getoond. Echter ziet hij deze over het hoofd. Helaas voor hem werd toen de zwarte vlag getoond, zodat hij het veld moest verlaten. Uiteindelijk weet Romkema als eerste de finish lijn te passeren, gevolgd door Donkervoort en Knopper. Jansen finisht toch nog knap als vijfde. Xhofleer domineerde ook weer in deze race. Dit keer rekende hij af met Antoine Sellies en Jan Lukassen die knap derde werd nadat hij eerder bij de qualifying was uitgesloten omdat zijn achterbanden niet juist gemonteerd waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet