Diversen

Diversen: Uitgebreide terugblik, feiten, cijfers en video kartseizoen 2008 (lang)


3

In april staat ook een nieuw raceconcept op het programma de dan al beroemde BNL Karting Series gaan in Genk (B) van start. Later worden Berghem en nogmaals Genk (B) aangedaan. Het evenement zal een succes worden en vindt zijn doorgang in 2009. Onder andere wordt dan het circuit Ostricourt te Frankrijk opgenomen in het programma.

12

De maand mei begon met veel internationaal succes. Bas Lammers imponeerde en reed fenomenaal naar de overwinning tijdens de tweede manche tijdens het EK KZ1 in Angerville. Na de successen met Topkart zal Bas Lammers volgend jaar bij een ander team uitkomen, de Brit Michael Ryall neemt zijn positie in bij Slangen.

Ook in de jongere generatie was er internationaal succes. Nyck de Vries stuurde zijn Zanardi naar een tweede positie in Lonato voor de WSK International Series.

In hetzelfde weekend gaat het Nederlands Kampioenschap Rotax Max van start in Berghem. De samenwerking tussen de Chrono en de KNAF blijkt dan al een succes. Het kampioenschap voor de uitzending naar de Grand Finals waren goed geregeld en weer namen de startvelden in aantallen toe.

4

Het bleef niet bij het Nederlandse succes in Angerville en Lonato eerder deze maand. In Wakcersdorf domineerde Bas Lammers, Nyck de Vries, Joey Hanssen en Jack te Braak in het Duitskampioenschap (DKM).

Het was een drukke week op het mooie circuit van Duitsland, Autosport.nl fotograaf Michael Melis verbleef hier ruim twee weken om verslag te doen van zowel het Duits Kampioenschap als het Europees Kampioenschap Rotax Max dat het weekend hierna plaats vond.

5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet