Diversen

Diversen: Waterballet zorgt voor spectaculaire afsluiting 100 ronden Berghem (video)


20dec_5

T
actiek
Anders dan tijdens droog weer races bleek tactiek van wat minder belang te zijn tijdens deze 100 ronden wedstrijd. De verschillen waren dermate groot, dat er met een goed geplande tankstop of rijders wissel (drie in het totaal) maar een klein voordeel werd behaald. Echter, de onderlinge verschillen hadden een groot voordeel, op elke plek van het startveld was immers volop strijd te vinden.

Drive trough
Zoals altijd heeft de organisatie het verloop van de wedstrijd strak in handen. Elke overtreding van het reglement wordt genadeloos afgestraft, zo ook het te snel rijden in de pits. Zelfs de organisator van de BNL Karting Series moest het ontgelden en viel terug vanaf een top 10 positie als gevolg van een drive trough!

20dec_4

Donker, maar droog
Naarmate de wedstrijd zich vorderde werd het wat minder hectisch op de baan. De regen was inmiddels verdwenen en het kunstlicht ging aan. Het was namelijk pikken donker in de Berghemse bossen. Hoewel de baan nog compleet nat was zakte alle ronde tijden gigantisch. Terwijl er aan het begin van de wedstrijd tijden van 1.20 ‘snel’ waren, zakte de snelste tijden tegen de slotfase van de wedstrijd tot een 1,16,4, gereden door Robbert Haans.

De top-3 uitslag was eigenlijk al bekend in de laatste 10 ronden. Team Fun-Pro-Racing kwam met een verschil van 1 minuut en 10 seconden als eerste over de finish, Team Topspace.nl kwam nipt in dezelfde ronde als tweede binnen. Team Dirt Devels werd derde op een verschil van 2(!) ronden.

20dec_6

Prijsuitreiking
De teams verzamelde zich na de wedstrijd in de kantine om onder het genot van een warme kop chocomel en ander hapjes te wachten op de prijsuitreiking. Elk team kreeg een aandenken mee naar huis in de vorm van een uitdraai van de team foto, uitslagen en alle verreden ronden tijden. Alvorens het podium de beker in ontvangst kon nemen werden onder andere een helm, kortingsbonnen en cadeaubonnen willekeurig verloot onder de deelnemers. Naast de bekers voor de top 3 rijders kon ook het team van de snelste race ronde en pech prijs een beker mee naar huis krijgen.

2009: Rij op nog nooit eerder verreden lay-outs!
In de eerste maanden van het nieuwe jaar heeft Kartbaan Berghem weer nieuwe 2 uurs wedstrijden op het programma staan. Dit keer weer een nieuwe uitdaging, namelijk nieuwe baan lay-outs. Zaterdag 17 januari vindt de eerste race plaats. Ook een keer deelnemer? Kijk hier voor meer informatie


Klik hier voor hoge kwaliteit

Foto’s online op Carpy.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet