Diversen

Diversen: Karters proeven aan Formule Ford

Een aantal kartcoureurs gebruiken de rustige winterperiode zeer effectief. Naast het testen van het nieuwe materiaal voor komend seizoen is er voor een aantal rijders de gelegenheid om kennis te maken met een tak hoger in de sport, namelijk dé opstapklasse naar de autosport; Formule Ford. Beitkse Visser, de dames Meeuwissen, Randy Schoonderwaldt en Tony Kowalewski kwam afgelopen week in actie op Circuit Park Zandvoort.

div_beitksevisser.jpg

Beitkse Visser
We maakte al eerder bekend dat Beitske Visser een zeer succesvolle introductie kende in de Formule Ford. Tijdens haar eerste test ging de dochter van oud coureur en BMW dealer Klaas Visser als een kogel over het Circuit Park Zandvoort. Dit enthousiasme resulteerde tot de aanschaf van de kampioenschaps auto van Simon Knap. Visser zal deze auto gebruiken om komend jaar een intensief trainingsprogramma af te werken. Vanwege haar jonge leeftijd kan ze nog niet deelnemen aan races.

Afgelopen weekend testte Beitske Visser drie dagen lang, samen met Bas van Kuppenveld is er het hele weekend gewerkt aan de rijstijl en verbetering van de auto. Beitske was goed onderweg en draaide constante en snelle tijden. Vooral op zondag toen Beitske alleen op de baan was heeft ze veel progressie geboekt. Kortom, een naam om erg goed in de gaten te houden als deze dame in competitie treedt in de autosport.

Sophie en Valerie Meeuwissen
Verder waren de dames Meeuwissen aan het testen voor Vuik Racing. Valerie en Sophie hadden zichtbaar plezier maar merkten wel dat Formule rijden iets anders is dan een DD2 besturen. Ze behoorden absoluut niet tot de snelste op de baan maar toonden wel progressie. Henk Vuik Jr. was in ieder geval zeer in zijn nopjes met de beide testende dames en hun prestaties.

schoonderwaldt_1.jpg

Randy Schoonderwaldt
KZ2 rijder Randy Schoonderwaldt testte onlangs voor Vuik Racing en liet daar een erg sterke indruk achter. Randy kwam al snel aan competitieve tijdens, desondanks dat de baancondities dit alles tegen werkte. “Het was enorm wennen. De massa van de auto, de koppeling en het vermogen. Om dan m’n eerste meters op een natte baan te maken viel niet mee. Toch kreeg ik het ritme redelijk snel te pakken. Na een paar aanwijzingen van Eric ging het steeds iets beter. Het hoogtepunt van deze ochtend was dat er slicks onder gingen. Toen kreeg ik pas echt de indruk van de snelheid."”

Tony Kowalewski
De 15 jarige Duitser Kowalewski tekende al eerder definitief voor ACS Racing van Bas van Kuppenveld. Tony rijdt komend seizoen in de oude auto van Rogier Jongejans terwijl Rogier via ACS Racing een 2008 auto heeft aangeschaft. Tony Kowalewski komt uit de KF2 en heeft afgelopen jaar twee wedstrijden gereden bij de Chrono. Hier werd ook het eerste contact gelegd met ACS. 2009 wordt voor Tony een leerjaar, en in 2010 wil hij gaan voor een top 3 klassering. Vooralsnog een goed streven.

Luuk Glansdorp
Ook voormalig kart-coureur Luuk Glansdorp was aanwezig in Zandvoort. De ex-Wereld Kampioen Rotax Max gaat komend jaar terug de Formule klasse in en zal met GEVA een serieuze gooi gaan doen naar de titel. Luuk was dan ook verreweg de snelste op de baan.

Aankomende zondag is er weer een ingelaste testdag op Zandvoort. Geïnteresseerden in Formule Ford kunnen zich nog altijd via de Formule Ford club aanmelden voor een testdag.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet