Diversen

Internationaal: Team België snel maar pechvol in Italië


belgie_2

De laatste serie loopt uit voor een drama voor Lahaye en Jewell. De beide heren startte vanaf de eerste rij, Jewell werd aangetikt aan de binnenkant van de bocht, schoofdoor en ging samen met Lahaye rechtdoor het gras in. Lahaye vocht zich nog knap terug naar P14, voor Jewell was de wedstrijd en tevens de Grand Finals voorbij. Ook Michael Cool moest herkansen, de Belg was hier erg goed op weg en kon uiteindelijk zelfs een vierde positie noteren. Op de valreep nog een plek in de finals dus. Adams kende ongelukkige pech tijdens de series en kwam in de herkansing niet verder dan een zevende positie. Één plek te weinig voor een plek in de finale.

belgie_4

Lahaye moest in de Junioren klasse het voor Team België alleen doen op zondag. In de pre-final kende hij een goede start, klom op naar voren maar verschalkte zichzelf en schoot van de baan. Vanaf het achterveld kon hij nog wel terug komen naar een 18de positie. Michael Cool kwam terecht in een crash en reed als laatste deze pre-final uit.

In de finale had Lahaye echter niet de kans zich verder naar voren te rijden, door een aanrijding met een andere deelnemer moest Lahaye het veld wederom verlaten met een kapotte radiateur. Michael Cool herstelde zich uiteindelijk keurig. Vanaf een laatste startij werkte hij zich op tot een 20te positie.

Gezien de snelheid van met name de Junioren rijders tijdens de trainingen, kwalificatie en series had er beduidend meer in gezet afgelopen week. Het zat echter niet mee, onervarenheid op een dergelijk niveau heeft hier ook een rol in gespeeld. Team België kan in ieder geval trots terug kijken op het feit dat alle vier de rijders in de top van de Wereld kunnen meedraaien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet