Diversen

Internationaal: Van Asseldonk vierde, Barten verliest podium, Kroes kampioen!

zo_f_0

Het hart van menig Nederlander maakte vanmiddag dubbele slagen per minuut in Zuid-Italië op het circuit van La Conca. Na de series waren de Nederlanders kansrijk voor goede klasseringen in de finals, maar het werd een dag met maar één sleutelwoord: net niet. Kay reed waanzinnig van een 15de positie naar de leiding, maar viel uit na een incident. Hannes zag met een verschil van 0.072 seconden de derde podium positie aan zich voorbij gaan in zijn laatste Rotax Max optrede. Maik Barten was snel, reed knap naar een derde positie, stond op zelfs al op het podium maar werd later terug gezet tot een 12de plek als gevolg van het niet goed uitvoeren van de startprocedure. En of het nog niet genoeg was, ook in de Nations Cup was het net niet. Nederland werd hier tweede. Autosport.nl deed vanmiddag live verslag;

Final Junioren: Kay van Kemenade FENOMENAAL!! maar ongelukkig na crash met Alacron
13.55 - Wat een waanzinnige finale zoals de Junioren deze week hebben afgesloten. De start was echter volledig finale onwaardig. Een grote startcrash was wederom het geval, Milan Dontje en Dylan Lahaye ondervonden hier hinder van maar konden door. Peter Hoevenaars daarintegen werd er bruut afgezet en kon de wedstrijd met grote achterstand verder vervolgen. Kay van Kemenade ontweek vanaf een 14de positie de chaos prima en maakte veel plaatsen goed.

Aan kop ontstond er een schitterend gevecht tussen Keishi Ishikawa, Rio Haryanto, Kevin Korjus en Kevin Korjus. Elke bocht wisselden de rijders weer van positie wat een geweldig schouwspel opleverden voor het in groten getale aanwezige publiek. Kay van Kemenade was ondertussen bezig aan een opmars. Door de gevechten voorin werd de afstand niet groter, Kay noteerde snelle tijden en kwam steeds verder naar voren.

Al in de vierde ronde begon Kay zich te bemoeien met de top 4. Na een prachtig gevecht en een schitterend staaltje sturen werkte Kemenade zich voorbij Korjus en greep even later onder luid gejuich de leiding. Herhaling: Kay startte vanaf de 14de positie aan de buitenkant. De gevechten waren hevig en Kay viel terug tot een vierde positie. Het was echter overduidelijk dat Kay de snellere rijder was, aangezien hij tot 2 tiende per rondje sneller was dan de kopgroep.

zo_f_2

De spanning, atmosfeer en het gejuich werd met de ronde groter toen Kay zich weer terug werkte naar de kop. Kay lag in een leidende positie, verloor even de leiding en zag in de ‘Curva Prato’ zijn droom in één klap uiteen spatten. Met nog slechts 2 ronden op de klok kwam Kay en aanraking met de Spanjaard Toni Alacron die dwars ging. Kay reed nog een ronde door, maar verliet daarna het circuit. Diep teleurstellend. Herhaling 2: Kay startte vanaf de 14de positie aan de buitenkant….

Door de spanning voorin en de uiteindelijke teleurstelling voor het Nederlandse publiek zouden we bijna de prestatie van Milan Dontje over het hoofd zien. De rijder uit het Dobla Racing Team was snel en klom op naar een 14de positie vanaf een 27ste startplek. Peter Hoevenaars moet genoegen nemen met een 18de positie na zijn crash tijdens de start. Dylan Lahaye viel uit door een aanrijding en een kapotte radiateur. De Argentijn Facundo Chapur won de wereld titel voor Korjus die deze net niet wist te verdedigen.

zo_f_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet