Diversen

Internationaal: Van Asseldonk tweede in Pre-finals!


Pre-final DD2
Maik Barten ging de wedstrijd kansrijk van start op een derde positie. De Nederlander maakte hier dan ook erg goed gebruik van en eiste direct de tweede positie op zich bij het uitkomen van de eerste bocht achter Pier Luc Ouellette. Ryan Urban zat direct op de bumper van Barten op het moment dat Kroes de eerste hairpin niet doorkwam.

Dennis: “Ik werd van achteren gebeukt, waardoor ik op mijn voorganger terecht kwam en zijn nummerplaatje onder mijn neus schoof en er zo voor zorgde dat de motor uitviel. Gelukkig kreeg ik hem nog aan de praat maar ik zag alle rijders aan me voorbij schieten, erg jammer”

zo_pr_6

Bij het opkomen van het rechte stuk in de eerste ronde wordt Barten gepasseerd door Urban, maar wist direct met een knappe uitrem actie de Nieuw Zeelander weer te passeren. Even later lukt het Urban dan toch, zij het op een hard manier. Barten werd gebeukt van achteren en verloor daardoor veel plaatsen tot achter Poulter op een vijfde positie.

Maik Barten: “Onnodig dat ik zo ruw werd ingehaald, ik was sneller dan de rijders voor me en tja, als je dan paar plekken naar achter wordt verdrongen is er geen redden meer aan. Gelukkig duurt de final 24 ronden en kan ik hier nog wat proberen. Als ik de start maar overleef!”

zo_pr_5

Damien Vuillaume vocht zich ondertussen van een vijfde start positie tot een eerste plek ten koste van de Canadees Ouellette. Er ontpopt zich een schitterend schouwspel tussen de top drie, waar Damien continu aasde op het overnemen van de leiding. Ryan Urban kon zich hier regelmatig mee bemoeien. Achter de top drie vormde er een treintje met Barten in de voorste gelederen. Barten had het zwaar en moest elke meter maximaal vechten om zich staande te houden. Denis Thum zat ook in dit treintje, maar kwam na een incident ongelukkig terecht in het gras in de slotfase van de wedstrijd en viel ver terug.

Een zesde positie met een minimaal verschil op de Japanner Kubo Makato was het resultaat na 16 ronden racen. De Canadees Pier-Luc Ouellette won uiteindelijk voor de Fransman Damien Vuillaume en Ryan Urban. Dominik Kraihammer startte vanaf P10 en vocht zich naar een vierde plek.

(Uitslagen zijn nog onofficieel)

logo_kombikart logo_dobla logo_kartinggenk logo_chrono logo_kombikartberghem
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet