Diversen

Internationaal: Van Asseldonk tweede in Pre-finals!


Pre-Final Senioren: Hannes van Asseldonk sensationeel! Joey vijfde.
Naast Maik Barten zijn de Nederlanders Joey van Splunteren en Hannes van Asseldonk de grootste favorieten voor een podium positie vandaag. De start verliep perfect, iedereen kwam erg netjes de eerste bocht door. Joey van Splunteren had wederom een geweldige start, passeerde van Asseldonk en nam een derde positie in beslag. Ben Cooper behield relatief makkelijk de leiding op het moment dat het mis gaat in de eerste hairpin. In het middenveld vliegt een rijder over de rug van een ander, een aantal anderen kunnen dit incident niet ontwijken. Curfs en Dontje echter wel, en konden hun weg vanaf hun startpositie goed vervolgen.

zo_pr_3

Er ontstond wat ruimte tussen de top vier, met Cooper aan de leiding voor Jesper Rossler, Joey van Splunteren en Hannes van Asseldonk. Hannes noteerde erg snelle tijden en was zelfs het snelste van iedereen op de baan. Een inhaalactie op Joey was slechts een kwestie van tijd. Curfs klom in de vijfde ronde op tot een 17de positie, ten koste van Indy Dontje. Twee ronden later moest ook van Splunteren zijn landgenoot van Asseldonk aan zich voorbij zien gaan via een fraaie inhaalmanoeuvre aan het einde van het rechte stuk.

Hannes kwam los van Joey en reed zo’n twee tienden sneller dan Jesper Rossler die langzamer was dan de complete top 6. Hannes kwam er knap voorbij terwijl Joey van Splunteren wat snelheid leek te missen en Chris Lock aan zich voorbij moest laten gaan. Lock kwam sterk op vanaf een zesde startpositie en was de op een na snelste op de baan. Alleen de Italiaan Ricky de Donno was sneller.

zo_pr_4

De wedstrijd consolideerde zich tegen het einde van de 16 ronden durende manche. Het werd nog even spannend voor de tweede positie van Van Asseldonk, aangezien Lock twee tienden per ronde sneller was en rap dichtbij kwam. Toch bleef er een zekere afstand tussen de twee. Van Splunteren was veel sneller dan de op de vierde positie gelegen Jesper Rossler, maar kwam er net niet voorbij. Ben Cooper won op ruime afstand. Hannes zal de final van de eerste rij vertrekken aan de buitenkant. Joey start twee plekken naar voren vanaf positie 5 aan de binnenkant. Indy Dontje moest genoegen nemen met een 19de positie door een kromme stuurstang als gevolg van een aanrijding. Roy Curfs kwam van een 20ste positie terug naar een 15de.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet