Diversen

Internationaal: Van Asseldonk tweede in Pre-finals!

Op een zonnig, warm maar winderig La Conca vonden zojuist de pre-finals plaats. Het succes was wisselend. Hannes van Asseldonk imponeerde met een tweede plaats, in de Junioren en DD2 werd elke Nederlander en Belg van de baan getikt;

Pre-Final Junioren: Groot drama voor Nederlanders en Belgen
De eerste pre-final van vandaag liep uit op een compleet drama voor de Nederlandse en Belgische Junioren rijders. De start verliep onrustig. Al op het rechte stuk remde een rijder te vroeg, waardoor er ruim tien rijders bovenop klapte en dwars over het gras aan de binnenkant van de bocht schoven. Wonderbaarlijk kon iedereen verder. Dit gebeurde gelukkig achter de Nederlanders Milan Dontje en Kay van Kemenade, waardoor zij hun weg prima rond de 15de positie konden vervolgen. Peter Hoevenaars, die uit de herkansingen de wedstrijd vanaf de achterhoede begon, kon de crash goed ontwijken en maakte veel terrein goed in de eerste ronden.

zo_pr_1

Joshua Demaio had een prima start van de buitenkant, zocht zijn weg naar binnen en verschalkte zo Aavo Talvar. Voor de Belgische rijder Dylan Lahaye verliep de eerste ronde dramatisch. De snelheid is overduidelijk aanwezig, maar het geluk is voor hem ver te zoeken deze week. In de ‘Esse Senna’ kwam hij klem te zitten in het gedrang, spinde, en moest het hele veld aan zich voorbij laten gaan. Kay van Kemenade zat er goed bij in de eerste ronde, vanaf een 15de positie was de Kombi Kart coureur nog kansrijk. Bij het insturen van de eerste snelle rechterbocht in ronde 2 ging het echter mis, Kay werd hard aangetikt kwam in het gras en zag ruim twintig rijders hem passeren.

zo_pr_2

Alsof dit nog niet genoeg was, werd Milan Dontje in dezelfde ronde slachtoffer van een inhaalactie in bocht 7. Milan was op een huidige 12de positie erg goed op weg, maar zag zijn kansen voor een top 10 klassering volledig in rook op gaan. De snelheid was er hierna uit, waardoor Milan weinig terrein meer kon goed maken.

Voor de neutrale kijker was het echter een geweldige manche. Voorin het veld werd in de top vier hevig gevochten. De als vierde gestarte Wereld Kampioen Kevin Korjus wist zich op te werken naar een derde positie, Scott Mclaughlin verloor op dat moment zijn leidende positie aan Rio Haryanto. Korjus klom op naar P2, maar kon geen serieuze aanval wagen. Met nog een ronde te gaan was de Nederlandse hoop op Peter Hoevenaars ook vergaan, het Brabantse talent werd van de baan getikt en zal ook de final vanaf de achterhoede moeten aanvangen.

Peter reageerde teleurgesteld: “Het lijken wel de botsauto’s op de kermis! Het is ontzettend jammer want ik zat er zo goed bij, nu moet ik wéér van achteren beginnen.”

Kay van Kemenade wist zich nog op te werken naar een 15de plek. Lahaye kwam niet verder dan een 19de positie. Rio Haryanto won voor Kevin Korjus en Keishi Ishikawa.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet