Diversen

Internationaal: Curfs, Dontje en van Asseldonk over de series

hannes_1

Hannes van Asseldonk
“De training voorafgaande aan de kwalificatie ging redelijk goed, we hadden de afstelling wel goed voor elkaar. In de kwalificatie werd ik negende in mijn groep en overall, hiermee was ik redelijk tevreden. Ik mocht hierdoor in Groep A op de derde rij starten, wat een vijfde startplaats betekende.”

“Het was voor de eerste serie stressen met de bande keuzes en tandwielverhouding, er dreigde regen maar we kozen voor de droog weer afstelling, dit pakte goed uit. Tijdens de start was ik er kort afgegaan, door een tik van iemand achter me. De baan was nog al glad op bepaalde stukken waardoor ik van achteren niet verder kwam dan een zesde plaats. Tijdens de tweede serie was het weer stressen met de afstellingkeuze, deze keer kozen we voor regen wat weer de juiste beslissing bleek. Vlak voor de start begon het weer hard te regenen waardoor de baan erg glad was. Weer kreeg ik bij de start een flinke tik van achteren waardoor ik vanaf een 21ste plek moest komen. Een vijfde plek was het uiteindelijke resultaat.”

hannes_2

“Tijdens de derde serie op zaterdag was het volledig droog, wat goede omstandigheden voor mij waren. Tijdens de start ging het erg goed, ik kwam als vijfde door en we reden al snel met een groep van 4 rijders weg van de rest van het veel. Na een inhaalactie heb ik vanaf de 4de ronde op kop gereden en de race gewonnen! Totaal heb ik 12 punten behaald en ga ik zondag weer als vijfde van start.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet