Diversen

Internationaal: Negen Nederlanders door naar finals zondag

za_overall

Na de laatste series vanmorgen werd duidelijk wie zich direct hadden geplaatst voor de finales. De eerste 28 rijders gaan direct door, de rijders die tussen de 29ste en 62ste positie zijn geëindigd in de series mogen nog via de herkansing proberen een plek te bemachtigen. De hele Nederlandse Senioren groep was direct door. Hoevenaars en van de Burgt moesten nog de herkansing in. Evenals DD2 rijders Kroes en Beuvink. Jewell, Adams en Cool moesten voor Team België de eer hoog zien te houden in de herkansing…

Junioren
Aavo Talvar kwam als beste uit de bus in de Junioren klasse. Milan Dontje is verrassend de beste Nederlander en zal morgen de pre-final als 14de gaan aanvangen. Kay van Kemenade staat hier één plek achter, maar zal vanaf de binnenkant van start gaan morgen. De Belg Dylan Lahaye kende pech vandaag en komt voor een zware taak te staan morgen vanaf een 22ste plek. Peter Hoevenaars, Axel van de Burgt en Vincent Jewell moesten herkansen.

za_10

Update 14.50 Hoevenaars plaatst zich voor finals
Hoevenaars heeft in een zinderende herkansing de tweede positie gepakt en zich zo geplaatst voor de finals. De Rus Eugen Sokolov won, maar alle ogen waren gericht op Axel van de Burgt. Onder luid gejuich van de vele Nederlandse supporters op de tribune zag iedereen van de Burgt vechten op een zevende positie om zich te plaatsen. In de laatste bocht vloog Axel er in een alles of niets poging af met Muhammed Nabil. Beide rijders zagen hun kansen in rook opgaan. Axel zou later gestraft worden voor deze actie. Jewell kwam in de problemen tijdens een grote startcrash en kan ook zijn spullen inpakken.

za_11

Startpositie Pre-Final Nederlanders (oneven is binnenkant)
1. Aavo Talvar
14. Milan Dontje
15. Kay van Kemenade
22. Dylan Lahaye (B)
30. Peter Hoevenaars

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet