Diversen

Internationaal: Dubbele Nederlandse winst in laatste series, Belgen kennen pech

za_1

De laatste series zijn zojuist verreden. Na de warming-up was de baan volledig opgedroogd, alleen op de schaduw plekken onder de tribune was het asfalt nog vochtig. De zon brak door en met 20 graden en wat wind is het goed vertoeven op La Conca. De groep Nederlanders wordt met de dag groter, het publiek kreeg een serie mooie manches voorgeschoteld. De Nederlanders worstelde gisteren nog in de regen, vandaag behaalde zowel van Asseldonk als Barten een manche overwinning! De Belgische rijders kende ongelukkig pech, Jewell en Lahaye vlogen er samen af.

Groep A-D Junioren
Milan Dontje, Peter Hoevenaars, Dylan Lahaye (B), Vincent Jewell (B)

11.15 - De twee Belgen Lahaye en Jewell startte van de eerste startrij. De twee kennen elkaar goed, en konden hier voordeel uit halen. Het liep echter uit op een compleet drama. Jewell startte aan de buitenkant, naast Lahaye. Op een ongelukkige manier werd Lahaye aangetikt, kwam te wijd uit en ging vervolgens samen met z'n landgenoot eraf. Beide Belgen moesten aan een opmars beginnen. Jewell noteerde gelijk in de derde ronde de snelste race ronde. Korjus profiteerde maximaal en nam vanaf een zesde positie de leiding over.

za_7

Ook Nederlander Peter Hoevenaars maakte goed gebruik van de rommelige situatie in de eerste bocht en klom op naar een 15de (!) positie vlak achter Milan Dontje. De twee kwamen verder naar voren en kwamen als respectievelijk 10de en 9de over de finish. Lahaye hield de schade beperkt door knap terug te rijden naar P14. In de slotfase werd het Korjus nog erg lastig gemaakt door de Japanner Keishi Ishikawa, maar de wedstrijd werd beslist met een minimaal verschil in het voordeel van Kevin Korjus.

za_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet