Diversen

Internationaal: Maik Barten loopt pole op 0.006 seconden mis (update)

d_3

Met wisselend succes verlaten de Nederlanders het circuit van La Conca. Hoewel de trainingsresultaten in de Junioren veelbelovend waren zat het er gewoon niet in. Kay van Kemenade was hier de snelste met een 35ste tijd. De Belg Dylan Lahaye start echter van pole! In de Senioren klasse ging het iets beter. Hannes van Asseldonk zette een verrassende negende tijd neer, de rest zit tussen de top 12 en 29. Maik Barten zet een goede stap in de richting naar het podium, door een tweede tijd te noteren op 0.006 seconden achter Ouellette.

Junioren: Pole voor Belg Dylan Lahaye! Nederlanders verbeteren zich niet
De Belg Dylan Lahaye greep pole in de Junioren klasse op La Conca. Zijn tijd (50.697) was zelfs een fractie langzamer dan tijdens de vrije training, maar het was ruim voldoende om Jo Riley en Axcil Jeffries achter zich te laten. De Nederlanders verbeterde zich niet, Milan Dontje en Peter Hoevenaars waren zelfs bijna 2 tiende langzamer dan in de training ervoor. Het resultaat is een respectievelijke 42ste en 40ste positie. Eind het einde van de dag kwam het bericht echter naar buiten dat Hoevenaars gediskwalificeerd is voor de kwalificatie door een technisch probleem. Zijn klossen waren achter nét te ver naar buiten gelopen op de as. Kay van Kemenade verloor ook een tiende in de kwalificatie, maar is met een 35ste positie wel de snelste Nederlander in de Junioren klasse.

d_4

Senioren: Nederlanders kwalificeren zich rond P10
Het ziet er redelijk goed uit voor de Nederlanders in de Senioren klasse. Hannes van Asseldonk was de rapste met een 49.447 op een 9de positie overall. Roy Curfs imponeerde en behaalde een 12de positie (2de in zijn groep). Joey van Splunteren zette 18de tijd neer en had meer verwacht, terwijl Indy Dontje last heeft van een slechte motor. “De motor trekt slechter op en loopt minder lang door op het rechte stuk, we gaan er mee naar Rotax” Een 29ste positie was het resultaat.

d_6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet