Diversen

Internationaal: Nederlanders en Belgen zitten er goed bij in de trainingen

d_1

De kwalificaties voor de series staan vandaag op het programma. Een zeer belangrijk moment in deze week, immers een goede kwalificatie positie betekent een goede positie in de series die weer beslissend zijn voor de opstelling van de finals op zondag. Maar voor aanvang van de kwalificaties hebben de rijders nog twee keer 15 minuten de tijd om de juiste afstelling te vinden. De kansen voor de kwalificatie zien er goed uit, zowel de Belgen als Nederlanders lieten zien voorin mee te kunnen draaien.

Junioren
De Belgen Vincent Jewell en Dylan Lahaye hebben het vooralsnog voor het zeggen in de Junioren klasse. Jewell kende echter een zeer ongelukkige eerste manche vandaag, zijn gaskabel (gedacht wordt aan sabotage) bleef hangen waardoor Jewell hard rechtdoor schoot aan het einde van het rechte stuk. In de twee sessies was Jewell met een tijd van 50.681 drie tiende sneller dan de rest van het veld. De Duitser Matthias Bäurle volgde als tweede. Kay van Kemenade wist voor Nederland de snelste tijd te noteren met een 51.160. Dit is goed voor een vierde positie in zijn groep. Milan Dontje en Peter Hoevenaars zitten hier paar duizendste achter.

d_2

Senioren
De snelste rijders zaten voornamelijk in de even-groep vandaag. Zowel in de eerste als tweede sessie was de kopgroep een flinke klap sneller. Joey van Splunteren en Hannes van Asseldonk noteerde na de laatste training exact dezelfde tijd, een 49.597. Roy Curfs deed ook goede zaken met een 49.752. Indy Dontje heeft nog wat werk te verrichten voor de kwalificatie, maar ziet het niet somber in. Ben Cooper lijkt de beste papieren in handen te hebben. De Brit was met een 49.351 duidelijk de snelste.

DD2
De verwachtingen voor Maik Barten zijn hoog. Barten liet afgelopen seizoen zien voor de overwinning te kunnen gaan op Europees niveau, en dus zijn veel ogen op hem gericht dit weekend. De eerste sessie begon positief. Barten noteerde een tweede tijd in zijn groep, maar mist nog 3 tienden op de huidig wereld kampioen Pier-Luc Oullette. Na afloop meldde Barten nog niet helemaal tevreden te zijn en nog opzoek te zijn naar meer grip achter, voornamelijk in de snellere bochten. Sander Beuvink was snel in de eerste sessie, maar verloor ruim een tiende in de tweede sessie en viel terug naar P8 in zijn groep. Na beide sessies was verrassend de Japanner Kazuki Nishibayashi de snelste. Maik Barten noteerde een 48.820, wat 30 duizendste sneller was dan Dominik Kraihammer die de zesde tijd in zijn groep noteerde. Dennis Kroes, uitkomende in de Master klasse, gaat niet onaardig met een 12de positie in de even groep.

De kwalificaties starten om 14.20. Live te volgen via de Live Timing (klik op de banner bovenaan), alle ins-en-outs lees je later vandaag op Autosport.nl

Download time-ranking (Excel)


logo_kombikart logo_dobla logo_kartinggenk logo_chrono logo_kombikartberghem
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet