Diversen

Diversen: Jack te Braak en Robin Frijns naar Formule BMW

tebraak2

Na een zeer succesvolle periode in de karting maakt Jack te Braak volgend jaar de overstap naar de autosport. Jack zal deelnemen in de Formule BMW voor Mücke Motorsport, dat verreden wordt in het voorprogramma van de Formule 1. Ook Robin Frijns zal in 2009 deelnemen aan de Formule BMW.

Tekst: Ewoud Frielink en PR

Scholarship
Jack te Braak en Robin Frijns wonnen beiden een BMW scholarship en sleepten daarmee elk onder andere €50.000 binnen om te besteden in de Formule BMW klasse. Luuk Glansdorp deed twee jaar geleden mee aan ditzelfde programma.

Bovengemiddeld testprogramma
Te Braak heeft afgelopen twee maanden veel getest en verklaarde tegenover Autosport.nl het volgende: “Afgelopen tijd heb ik een intensief testprogramma afgewerkt met het team op diverse circuits door Europa. Ik heb er een goed gevoel over en ben tevreden over mijn vooruitgang. In vergelijking met andere teams hebben wij veel meer kilometers afgelegd, dus wat dat betreft hebben we al een voorsprong op de concurrentie. Over de doelen voor volgend jaar kan ik vrij kort zijn. Ik wil tenminste kampioen in de Rookie klasse worden, en in de top-5 eindigen in het overall klassement.”

Kartsport
Helemaal verlaat de huidig Duits Kampioen KF1 de kartsport nog niet. Volgend jaar zal Jack nog deelnemen in enkele Europese wedstrijden. Of dit in de KF1 of KZ1 zou zijn laat Jack nog in het midden. “Ik zal in ieder geval uitkomen voor Keijzer Racing met Zanardi-Maxter en de ondersteuning van Willem-Jan Keijzer. Vandaag reist Jack te Braak af naar Silverstone om daar verder te testen in de Formule BMW.

tebraak1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet