Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Internationaal: Een vooruitblik

prev_karts

Nog even en het is zo ver. Voor velen is het dé wedstrijd van het jaar en wordt er via diverse competities geprobeerd de fel begeerde ticket binnen te slepen. Het uiterste puntje in de hak van Italië, La Conca te Muro Leccese wordt de plaats van handeling voor het prestigeuse Wereld Kampioenschap Rotax Max. La Conca heeft een grote staat van dienst, want naast het World Finals vonden er dit jaar ook het EK- en het WK karting plaats.

Terugblik
Voordat we vooruitblikken, blikken we nog even terug. Nederland leverde afgelopen jaren immers meerdere Wereld Kampioenen af, en ook dit jaar zijn de kansen weer aanwezig. De overwinnings reeks begon met Luuk Glansdorp, die met een bloedstollende finale in Langkawi (2005) de hartslag van menig Hollander liet overslaan. Vanaf een vijfde plek op een nat circuit greep het talent uit Amstelveen op fantastische wijze de overwinning.

Een jaar later (2006) werd dit succes nog eens dubbel herhaald door een overwinning van Jorrit Pex en Ricardo Romkema in Portugal. Mike Joossens werd hier tweede. Een jaar geleden belande het sterk groeiende Rotax circus in Al Ain waar Ricardo Romkema tot de laatste bocht zijn titel knap kon verdedigen. Wat kan Team Holland dit jaar gaan betekenen in Italië?

Team Holland en België: op oorlogsterkte naar Italië!

Team Holland
Junioren: Axel van de Burgt, Kay van Kemenade, Milan Dontje en Peter Hoevenaars (RMEC)
Senioren: Joey van Splunteren, Indy Dontje, Roy Curfs (NBMC) en Hannes van Asseldonk (BNL)
DD2: Sander Beuvink, Maik Barten (BMC) en Dennis Kroes (RMEC)

Team België

Junioren: Dylan Lahaye (BNL) en Vincent Jewell (BMC)
Senioren: Michael Cool (BMC)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet