WSK

Internationaal: De Vries wint in Zuera en grijpt WSK titel!

nyck_boven

Wat een indrukwekkend seizoen voor Nyck de Vries! Na de Duitse titel won Nyck afgelopen weekend op geweldige wijze in Zuera te Spanje en kan nu ook de WSK titel op zijn CV bijschrijven. Ook in de andere klassen waren de Nederlanders goed op weg. Ramon Kuipers kwam als zesde over de streep in de KF1 terwijl Lammers en Hanssen als respectievelijk 10de en 11de de finale in de KZ2 klasse afsloten.

Tekst: Ewoud Frielink

Nyck opende het seizoen met een dubbele overwinning en noteerde vervolgens een tweede plek en twee derde podium plaatsen. Het hele seizoen werd gereden met de Zanardi XTR combinatie, maar dit weekend werd gekozen voor Parilla. Een keuze die goed uitpakte, daar Nyck zowel de pre-final als final won.

“Ik voelde me behoorlijk zelfverzekerd tijdens de kwalificatie. Ik zette de derde tijd neer, en vervolgens stond ik aan de leiding tijdens de series met één overwinning en één snelste race ronde. Tijdens de pre-final was ik iets nerveus omdat ik écht wilde winnen en voor de titel wilde gaan. Er was geen ruimte voor fouten. Gelukkig ging alles goed, ik won de pre-final met een voorsprong van bijna twee seconden. In de final kende ik een geweldige start, vergrootte mijn voorsprong en kwam met een verschil van 3 seconden over de streep.” Aldus Nyck de Vries.

Overige WSK kampioenen: Sauro Cesetti (Birel-TM, KF1), Flavio Compeneschi (Tonykart-Vortex, KF2), Marco Ardigo (Tonykart-Vortex, KZ2)

ResultatenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet