Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Generale repetitie tijdens NK Rotax Max te Genk (lang)


senioren_1

Max Senior
Jack Swinkels had de wind in de rug! Met een minimaal verschil van 0.005sec. wist hij Mats van de Brand achter zich te laten. Indy Dontje en Joey van Splunteren volgde op gepaste afstand. Voormalig kartkampioen Nelson van der Pol kwam niet verder dan de 20ste positie maar wist wel de qualifying beter af te sluiten dan … Laura Kraihamer. Ook zij is aanwezig om het circuit beter te leren kennen om zo wellicht een betere uitgangspositie te kunnen creëren tijdens de Euro Max Challenge.

Dontje had een super start in heat 1. Hij was zo snel weg dat er zelfs een gat ontstond tussen Swinkels en Van den Brand. De snelste race ronde (0.2sec. sneller dan iedereen) werd gezet door Nicolas Claes. De van P9 vertrokken Gillard-rijder zag zijn snelheid dan ook bekroond worden met een keurige tweede positie. Van den Brand werd uiteindelijk derde. Kraihamer wist haar mindere qualificatietijd om te zetten in een 14de positie. Bas van Vlimmeren en Jacky Kortel werden door de wedstrijdleiding drie plaatsen terug gezet in de uitslag door onsportief rijgedrag. Van der Pol werd, doordat hij te licht bevonden was, uitgesloten voor heat 1.

senioren_2

Warempel kwam de zon even te voorschijn en brak de bewolking boven het circuit, zodat deze klasse in ieder geval heat 2 niet in de regen hoefde te rijden. De baan was derhalve nog vochtig zodat de regenbanden nog noodzakelijk waren.

Roy Curfs had na de start de juiste lijn gekozen. En kon zo uiteindelijk naar P1 rijden. Dontje, gisteren nog de beste verloor zijn Pole. Voor van Splunteren zat de race er al vroegtijdig op. Door een technisch mankement moest hij het strijdtoneel verlaten en verloor hierdoor dan ook kostbare punten. Onder andere Mike Joossens en Van der Pol knallen ook goed naar voren. Joossens maakt in twee ronden 8 posities goed, Van der Pol maakte maar liefst 14 plaatsen goed, hij startte dan ook als laatste.

Inmiddels strijden Curfs en Van den Brand om de meeste punten. Hierdoor komen de achtervolgers wel erg dichtbij, zelfs zo dichtbij dat Joossens uiteindelijk de koppositie kan overnemen, gevolgd door Bart van Os, Curfs, Vos, Van den Brand en Dontje, die nog net kon aanhaken. Uiteindelijk weet Joossens de leiding vast te houden wordt van Os tweede en Dontje alsnog derde. Van Os zou later nog 10 sec. straf krijgen.

senioren_3

Een keurige formatieronde ging vooraf aan een leuke heat 3 voor deze klasse. Dontje wilde gelijk al orde op zaken stellen en ging brutaal aan de leiding. Hij ging ervandoor als een speer. Enkel Curfs, Van den Brand en Joossens moesten hierdoor een gat laten. Ook Vos was hierbij van de partij en kwam doordat er een schitterende strijd ontstond even naast de baan terecht, waardoor Vos zes plaatsen terug viel. Swinkels meldde zich ook ondertussen weer eens voorin maar moest toch later zijn meerdere erkennen in oa. Joosens, Van den Brand en Van Splunteren. Laatste twee genoemde rijders konden samen naar Curfs rijden om hem in ronde 10 te passeren. Terwijl Swinkels iets terug valt weet Claes P4 te bemachtigen.

Van Splunteren rijdt ondertussen naar Dontje toe. In de voorlaatste ronde weet hij zelfs Dontje zijn eerste plaats af te nemen. Gelukkig voor Dontje waren Van Splunteren en Claes uiteindelijk niet in staat om aanspraak te maken op P2. Veertig meter voor de finishlijn komen Swinkels en Ricardo Romkema met elkaar in aanraking waardoor beide rijders niet konden finishen en dan ook helaas met lege handen naar Nederland moesten rijden.

Dagresultaat:
1) Indy Dontje
2) Mats van den Brand
3) Joey van Splunteren
4) Nicolas Claes
5) Roy Curfs


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet