DKM

Internationaal: Te Braak en De Vries winnen wederom in DKM te Liedolsheim!

1

Afgelopen weekend deden de Nederlanders wederom erg goede zaken in het Deutsche Kart Meisterschaft. Liedolsheim vormde het toneel voor de een na laatste ronde van dit kampioenschap. Het circuit in Liedolsheim is zo’n 45 jaar oud en dat was te merken aan de voorzieningen, of liever gezegd het ontbreken daaraan. Zo liep het tijdschema op zaterdag een uur vertraging op door een volledige stroomuitval op het circuit. Desalniettemin vormt Liedolsheim een uitdagend circuit voor de rijder maar was het met ruim 30 graden en een drukkende warmte hard werken voor zowel monteur als coureur. Het weerhield Jack te Braak en Nyck de Vries echter niet van de overwinning!

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's:
Michael Melis (gallery)

3

KF1 – Jack te Braak Kampioen
Jack opende het weekend direct met een pole position voor Marcel Lipp uit het KSM Junior team dat onder andere onder leiding valt van Michael Schumacher. Tijdens de series ontpopte zich er echter een hevig gevecht tussen Jack te Braak en Andre Hauke. Jack werd in de laatste serie er bruut af gezet waardoor de talentvolle coureur de sprint race als derde moest aanvangen. Door een opeenvolging van meerdere incidenten is Andre Hauke gediskwalificeerd voor dit DKM kampioenschap. Thomas Eidjord kwam met PDB als winnaar uit de series. Tijdens de sprintwedstrijd stelde Jack weer orde op zaken. Jack won voor PDB rijders Michael Sedlmeyr en Matt Truelove. Ook de finale kwam overtuigend op naam van Te Braak , de tweede positie werd overgenomen door Truelove gevolgd door Sedlmeyr. Door de diskwalificatie van Hauke heeft Te Braak met nog één ronde te gaan de Duitse KF1 titel al op zak.

Uitslag KF1
1) Jack te braak
2) Matt Truelove
3) Michael Sedlmeyr


4

KF2 – Top 10 positie valt in het water voor Davies
In het 45 rijders tellende startveld was Dylan Davies de enige Nederlander. Dylan noteerde een 17de positie in de kwalificatie terwijl David Jahn pole position greep. Tom Grice kwam enigszins teleurstellend terecht op een zesde positie. Mario Farnbacher, uitkomend voor KSM, won de series. Davies sloot de zaterdag af met een 18de positie. Tijdens de sprint wedstrijd zag de volgorde in het veld er heel anders uit. Tom Grice wist vanaf een 20ste positie op te klimmen naar een vijfde positie en ook Davies kwam goed naar voren met een achtste plek. Rene Binder won voor David Jahn. De finale wedstrijd werd gewonnen door Jahn, Grice beklom het podium met een derde positie. Het ontbrak aan geluk voor Dylan Davies. De rijder uit het Keijzer Racing Team lag even op een zevende positie maar werd eraf gezet en viel tot achteraan het veld terug. Tom Grice en Rene Binder voeren het tussenklassement na aftrek aan. Het verschil tussen beide rijders is 15 punten, alles is nog mogelijk in Hahn.

Uitslag KF2
1) David Jahn
2) Mario Farnbacher
3) Tom Grice
26) Dylan davies

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet