WSK

Internationaal: WSK: Podium Nyck de Vries, ongelukkig weekend Bas Lammers

In het weekend van 19 en 20 juli stond het International Circuit Napoli toneel voor de alweer vijfde ronde van het WSK kampioenschap. Tijdens de een na laatste ronde van deze serie kwamen de KZ2, KF2 en KF3 coureurs in actie. Voor een groot aantal KF2 en KF3 rijders was het een drukke week, vorig weekend vond immers de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap plaats.

De Brit James Thorp stuurde zijn Maranello in zowel de pre-final als final naar de overwinning in de KF2 klasse. In de KF2 klasse werden geen Nederlanders vertegenwoordigd. In de KF3 klasse was het tweemaal de Fransman Brandon Maisano die de overwinning naar zich toe trok. Maisano won vorige week in Alcaniz te Spanje de EK Kwalificatie. Nyck de Vries deed wederom uitstekende zaken door in beide finales als derde te eindigen. Beitske Visser en Nigel Fisher klasseerde zich niet voor de finales.

Tot slot de geschakelde 125cc klasse KZ2. Alessandro Manetti won de pre-final voor Ardigo en Thonon. In de finale redde Manetti het echter niet. Ardigo won voor Thonon en Foré. Jorrit Pex, die zich nu volledig op de KZ2 richt, behaalde een prima 17de en 15de positie. Kevin Jansen behaalde een 24ste positie in de pre-final en verbeterde zich naar een19de positie in de final. Bas Lammers – die momenteel een vierde positie in het tussenklassement bezit – kende een zeer ongelukkig weekend. Na pech in de kwalificatie klom Lammers op van een 26ste naar een 8ste positie in de series totdat een andere rijder Lammers toucheerde met een gebroken fusee tot gevolg. Ook Joey Hansen, Mark Geerts en Yard Pex redde de finals niet.

De ontknoping van het WSK Kampioenschap zal plaats vinden op het moderne circuit Zuera in Spanje. Alle klassen komen hier voor de laatste keer dit seizoen in actie.

Resultaten

KF2
Pre-final
Final
Tussenklassement

KF3
Pre-final
Final
Tussenklassement


KZ2
Pre-final
Final
Tussenklassement

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet