CIKFIA

Internationaal: Preview CIK-FIA Europees Kampioenschap Mariembourg

Aanstaand weekend zal het Belgische Mariembourg decor vormen voor de tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KZ1, KZ2 en KF1. Voor de KZ1 klasse zal dit de laatste ronde zijn van het EK en zijn alle ogen gericht op Jonathan Thonon en Bas Lammers. Beide rijders zijn met een gelijk aantal punten favoriet voor de titel.

Foto's: CIK-FIA

ek2_prev_1
Cary Catt met Armand Convers in de achtervolging

KF1
In de top categorie van de kartsport zal Tonykart rijder Gary Catt als leider aankomen in Mariembourg. De competitie is echter zwaar en Catt hoeft niet alleen dreiging te verwachten van zijn teamgenoten Ardigo, Stevens en Laine. Tijdens de openingswedstrijd in Angerville won Arnaud Kozlinski de eerste finale en ook Davide Forè – die onlangs de World Cup in Japan won – kan meestrijden om de overwinning. Alsof de competitie nog niet zwaar genoeg is kan Jack te Braak wellicht voor een Nederlands succes zorgen. De rijder uit het Keijzer Racing team maakt dit jaar een verpletterende indruk en het heeft potentieel om voor de podium plaatsen te strijden.

ek2_prev_3
Tony Lavanant

KZ2
In de tweede divisie van de schakelklasse zijn het Joffrey Demanse en Tony Lavanant die met een overwinning de eerste ronde van het EK afsloten. De Fransman Demanse (PCR) gaat aan de leiding van het kampioenschap maar voelt naast Lavanant ook de hete adem van Jack Hawksworth in zijn nek. Laatst genoemde wist de laatste wedstrijd van het Duits Kampioenschap te Ampfing nog op zijn naam te schrijven voor Dreezen en Lammers. Kevin Jansen is op een huidige vierde positie de meest favoriete Nederlander voor een podium positie aankomend weekend.

ek2_prev_2
Podium Race 2 Angerville: Jonathan Thonon, Bas Lammers, Thomas Mich

KZ1
Het gaat een interessant gevecht worden tussen Jonathan Thonon en Bas Lammers in Mariembourg. Beide heren staan met een gelijk aantal punten als eerste in het tussenklassement na de eerste ronde in Angerville. De World Cup winnaar van 2007 Jonathan Thonon lijkt op zijn thuisbaan in het voordeel te zijn, maar ook Lammers heeft goede herinneringen aan Mariembourg. Lammers behaalde hier in 2003 zijn Europese Formule A titel. Naast Lammers zijn de verwachtingen hoog voor Danny Bleek. Bleek won onlangs in het Spaans Kampioenschap en lijkt meer snelheid gevonden te hebben dan tijdens de openingsronde van het EK.

Vrijdag starten de eerste kwalificaties. Volg de verrichtingen vanuit Mariembourg live via de LIVE TIMING.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet