BNL Karting Series

BNL: Preview BNL Karting Series finales te Genk

prev_1

De finale van de BNL Karting Series staat alweer voor de deur. Na twee rondes verreden te hebben op respectievelijk Genk en Berghem zal in het eerste weekend van juli de ontknoping plaats vinden in op de opnieuw geasfalteerde kartbaan van Genk. Er staat veel op het spel, naast een prijzenpot van ruim 25.000 euro zijn er ook Rotax World Finals tickets en een heuse Formule Ford test te winnen.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

Kanshebbers
Het BNL Kampioenschap telt 12 races verdeeld over 4 finales in drie race weekenden. Voor het kampioenschap tellen echter 10 races, wat betekent dat de slechte twee resultaten per coureur geschrapt kunnen worden.

prev_2

Het mag geen verassing zijn dat Max Verstappen de beste papieren in handen heeft voor het kampioenschap. Max wist op één finale na alles te winnen en gaat comfortabel aan de leiding van het kampioenschap. Na aftrek van twee races heeft Marijn Kremers met slechts vier punten verschil een tweede positie in het kampioenschap in handen voor Joel Affolter. In de Rotax Junioren klasse gaat de Belg Dylan Lahaye aan de leiding voor Rob Verkuijlen. Lahaye kende een lastig weekend in Berghem, maar het punten verschil na aftrek is nog 27 punten.

Hannes van Asseldonk kent een uitstekend seizoen tot dusver. De kansen op de titel zijn voor Hannes zeer groot, maar het is Joey van Splunteren die na aftrek van twee wedstrijden tot nu toe aan de leiding gaat van het kampioenschap. Het verschil is slechts drie punten. In de KF2 klasse is nog alles mogelijk. Roy Curfs leidt het kampioenschap voor Benjamin Breny en Niels van Haandel. Het verschil in de top drie is echter slechts 17 punten. Ondanks het kleine startveld wordt dit nog een interessant gevecht in Genk.

Wim Dijkman was oppermachtig tijdens de eerste ronde in Genk. Chantal van Haandel had haar ritme erg goed te pakken in Berghem en zo is het verschil tussen beide rijders slechts 13 punten na aftrek van twee wedstrijden. Kilian Bouman heeft een derde positie in het kampioenschap op 11 punten van Van Haandel. Tot slot de bommen van Europa. Geen groot startveld, maar wel een startveld van niveau. Het spannende gevecht zal hier gaan om Bas Lammers (315), Michael Ryall (313), Jorrit Pex (312) en Kevin Jansen (307).

prev_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet