Diversen

Internationaal: Nyck de Vries toont snelheid in Franse competitie

nyckfranrkijkksp

Afgelopen weekend zocht het jonge Nederlands talent Nyck de Vries de Franse competitie op en nam deel aan de slotronde van het FFSA Frans Kampioenschap te Varennes. Nyck toonde ook op Franse grond zijn snelheid wat beloond werd met een tweede en derde podium positie.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: KSP

Het race weekend werd verdeeld over twee dagen, waarbij zowel op zaterdag als zondag een kwalificatie en twee finals plaats vonden. Nyck de Vries opende het weekend met een tweede tijd achter Brandon Maisano tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag. Tijdens de pre-final voerde De Vries het veld vanaf de eerste ronde aan, maar moest door verdedigingsfout tijdens de laatste ronde in de laatste bocht genoegen nemen met een tweede positie. Hoewel het verschil minimaal was, eindigde De Vries ook tijdens de final als tweede achter Brandon Maisano.

Op zondag noteerde Nyck de Vries een derde kwalificatietijd. Tijdens de opening van de pre-final werd Nyck echter aangetikt door zijn teamgenoot en samen moesten zij – succesvol – gaan beginnen aan een opmars. Een uiteindelijke derde positie was een knap resultaat. Regen tijdens de finale zorgde voor een nieuwe uitdaging voor De Vries. De ervaring op de voorgeschreven Bridgestones was nihil, maar toch wist Nyck het weekend nog als derde af te sluiten!

nyckfrankrijkksp1

Frans Kampioenen 2008
Charles Lacaze (KF2)
Brandon Maisano (KF3)
Thomas Mich (KZ2)

Uitslagen en eindstanden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet