Diversen

4-takt: Verslag derde ronde NK 4- takt Sprint Emsbüren (lang)


Prokarts
Voor praktisch alle prokarts een onbekend circuit. Een goede gelegenheid om kennis te maken met deze baan, aangezien over twee weken de Kings of Karting er gehouden wordt. In de eerste manche is het HIK/van der Helm die in het veld van 15 karts de winst weet te behalen. Vlak erachter is het HIK/Koene die de tweede plaats voor zich op weet te eisen. De derde plek is uiteindelijk voor Kevin Hoogendoorn. De top drie heeft een gat weten te slaan naar de rest van het veld.

7

In de tweede manche gaat het wederom tussen de nummer een en twee van de vorige manche. Samen rijden ze weg van de rest van het veld en slaan een aanzienlijk gat. De snelste is wederom HIK/ van der Helm. Vlak erachter op de tweede plek is het HIK/Koene. De derde plek is uiteindelijk voor Kombikart Ekart Racing die Kevin Hoogendoorn weet te verslaan.

8

Als de derde manche van start gaat is het onderlinge verschil erg klein geworden. De nummers een en twee van de klasse komen niet los van elkaar. Ronde na ronde als aan een touwtje gaan ze over het circuit. De ervaren racers maken er een mooie show van. Uiteindelijk is het HIK/van der Helm die ook de derde manche weet te winnen. HIK/ Koene weet dat een eerste plek in deze manche geen dagoverwinning meer kan opleveren als HIK/van der Helm zo blijft rijden en kiest eieren voor zijn geld. Tweede dus. Daarachter is het wederom Kombikart Ekart Racing die een mooi gevecht heeft met Kevin Hoogendoorn. Helaas voor Kevin moet hij deze manche zijn meerdere erkennen in Kombikart Ekart Racing, die dus derde wordt

Dagresultaat

1/. HIK/van der Helm
2/. HIK/Koene
3/. Kombikart Ekart Racing


VT 250 Junior en Senior
Normaal gaat het schrijven van een verslag redelijk makkelijk, maar nu twijfel ik even; waar zal ik beginnen. Bij het begin dan maar. De VT 250 is waarlijk de koningsklasse der viertakten. Als klasse opgezet om met meerdere merken motoren, voldoend aan hetzelfde reglement, een snelle raceklasse neer te zetten. Een relatief nieuwe klasse. Een klasse waar nieuwe merken motoren hun toetrede doen. En daar zat helaas voor dit weekend het probleem. Reed vorig jaar er nog een aanzienlijk contigent rijders met een Biland mee; nu zijn een aantal rijders overgestapt naar de SA motor. Een mooie motor, snel en veel plezier voor de rijders om mee te rijden, net zoals de Suter Vampire en de Tech F1. Helaas is echter de administratieve afhandeling van de homologatie van de SA motor nog niet rond. Reden ze in Spa met dispensatie rond, nu had de wedstrijdleiding de moeilijke taak om aan het einde van de race de vier SA motoren uit de uitslag te nemen.

9
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet