Diversen

4-takt: Verslag derde ronde NK 4- takt Sprint Emsbüren (lang)


RK 1 Junioren en Senioren
Met een veld van 22 rijders is dit een goed gevuld veld, spectaculair om te zien. Het veld is weg en wringt zich door de eerste bocht heen. Aan kop komt de snelle dame, Nikki Mooren die vandaag kennelijk van plan is om alle jongens eens een lesje te leren. Dat lukt, want na een spannende strijd weet zij de mancheoverwinning op haar naam te zetten. De tweede plek is een zwaar bevochtte plek voor Chris van Ruiten die hier vorig jaar nog in zijn Cadet reed. Boy van der Heijde weet zich aan een groepje achtervolgers te ontworstelen en rijdt naar een derde plaats toe. Bij de senioren is Randy Steenvoorden heer en meester. Met ruime voorsprong weet hij zich de eerste plaats te bezorgen. Erachter is het Stefan Meijer die vrij van iedereen naar de tweede plek kan rijden. Daarachter is het verrassend Jan van Dieren op zijn nieuwe GP die hij sinds deze week rijdt. Het resultaat mag er gelijk zijn met een mooie derde plaats. Daarachter maakt de rest van de rijders er een spannende race van. Mooi, sportief en leuk om te zien voor het publiek.

5

Manche twee gaat van start. Nikki Mooren moet helemaal van achteren komen. Ze zet haar opmars door het veld goed in, maar het is en blijft moeilijk inhalen op dit mooie circuit. Pascal Nemeth heeft daar weinig boodschap aan en rijdt naar de eerste plek toe in deze manche. Niet onbedreigd, want de hele tijd heeft hij de voormalig Mini Briggs rijder Jack Stuivenberg in zijn nek zitten. Deze talentvolle rijder laat goed zien hoe snel hij zich aangepast heeft aan de RK 1 klasse. Yannick Koerts worde de derde man in deze manche. Bij de senioren is het wederom Randy Steenvoorden die de mancheoverwinning opeist. Ook hij rijdt niet onbedreigd want Jan van Dieren heeft er nu wel erg de snelheid inzitten. Van Dieren komt binnen op de tweede plek, vlak achter de manchewinnaar. De derde plek is voor Stefan Meijer die een aardig gat geslagen heeft naar de achterliggers.

6

Bij de derde manche is het wederom Nikki mooren. Nikki profiteert van haar goede tweede manche zodat zij nu niet ver naar achteren hoeft te starten. Zij slaat een klein, maar beslissend gat naar Chris van Ruiten die op een mooie tweede plaats finisht. Derde wordt Pascal Nemeth die het van Ruiten wel moeilijk heeft gemaakt in deze derde manche.

Bij de senioren is het dit keer Stefan Meijer die de koppositie pakt. Samen met van Dieren rijden ze weg van de rest van het veld. Henk Dermois weet op ruime achterstand de derde plek op te eisen. De winnaar van de manches 1 en 2, Randy Steenvoorden valt helaas uit.

Dagresultaat

RK1:
1/. Nikki Mooren
2/. Chris van Ruiten
3/. Pascal Nemeth

RK 1 Senioren
1/. Stefan Meijer
2/. Jan van Dieren
3/. Randy Steenvoorden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet