Diversen

4-takt: Verslag derde ronde NK 4- takt Sprint Emsbüren (lang)


2

De derde manche. Nu kan de beslissing vallen. Kuitert blijkbaar nog steeds honger, want ook de derde manche wordt een overwinning voor de kleine man uit Almere. Vlak erachter is het de de kleine man uit het hoge Noorden, Adam de Vries die de tweede plaats opeist. Duncker rijdt voor wat hij waard is en blijft zijn achtervolgers goed voor. Een derde plaats is zijn beloning. Bij de rookies besluit Huub Delnoij dat de mancheoverwinning van de tweede manche wel erg lekker was. Tijd voor nog wat meer. Het gat is niet zo groot als in de tweede manche, maar dat maakt hem niet uit. Eerste in de manche dus. Michael den Herder schuift ten opzichte van zijn vorige manche ook nog een stukje op en wordt tweede. Jeffrey van Diggelen rijdt eenzaam op de derde plek, maar houdt deze wel constant vast. Voor de monteur van Gijs busser is het uitblazen gesproken. De uitstap die Gijs in de tweede manche maakte betekende een kromme achteras, iets dat nog even vervangen mocht worden.

Daguitslag Cadet Kids:
1/. Sam Kuitert
2/. Adam de Vries
3/. Nick Duncker

Daguitslag Rookies:
1/. Huub Delnoij
2/. Michael den Herder
3/. Gijs Busser


World Formula Junioren
13 World Formula Junioren. Slechts vijf rijders reden hier vorig jaar ook, dus 8 nieuwe rijders dit seizoen in deze klasse. De te kloppen man op deze baan zou de kleine Mika Bossemeyer zijn. Vorig jaar had hij al bewezen er een behoorlijke snelheid in te hebben op dit circuit. Dat blijkt ook in de eerste manche. Hij slaat een gat van 8 seconden naar de nummer twee, nieuwkomer Dave Blom die zich op zijn BRM zich hier prima thuis voelt. Daarachter is het een gevecht van jewelste. 9 karts als aan een touwtje. De koplopers in dit groepje Vos en Berends rijden op de limiet. Uiteindelijk is het Dennis Vos die aan het langste touwtje trekt en de derde plaats binnenhengelt. De andere snelle man, Bart Jonker, weet uit ervaring dat het lastig inhalen is op deze baan en vecht zich moeizaam een weg naar voren.

3

De start van de tweede manche. De kleinste en jongste rijder uit het hele veld, Luuk Montfoort heeft de koppositie. In de tweede bocht maakt hij zich na de kopstart genomen te hebben een inschattingsfout. Hij stuurt een verkeerde lijn, gaat achterste voren en het hele veld stuift voorbij. Hij kan opnieuw beginnen met inhalen. Bosschemeijer moet van helemaal achteren komen. De strak sturende en foutloos rijdende rijder rijdt het hele veld door. Ook Bart Jonker moet eraan geloven. Samen rijden ze weg en weten het hele veld op 20 seconden achterstand te zetten. Daarachter is het wederom een groep van 9 rijders die vecht om iedere meter asfalt. Vos en Berends hebben het weer aan de stok met elkaar. Weer trekt Vos aan het langste eind; zei het dit keer met een verschil van 3/000 van een seconde.

4

De start van de derde manche. Bosschemeijer is weg, Bosschemeijer blijft weg. Met een gat van ruim vier seconden op de nummer 2 weet hij ook de derde manche te winnen. Bart Jonker weet dat hij zich het licht uit zijn ogen moet rijden voor een podiumplek. Dat lukt. Hij wordt tweede. Vlak erachter is het Dennis Vos die beseft dat hij geen eerste meer kan worden en met deze plek de tweede plaats van de dag binnenhaalt. Hij rijdt solide en defensief naar de derde plaats toe. Vierde wordt Mike Berends die patent begint te krijgen op close finishes. Op slechts 3/00 van een seconde komt Luuk Montfoort als vierde binnen.

De daguitslag is dan als volgt:
1/. Mika bosschemeijer
2/. Dennis Vos
3/. Bart Jonker

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet