Diversen

Internationaal: RMEC: Lock, Ryuya en Poulter winnen finals te Wackersdorf

Er moest hard voor gevochten worden, maar het Europees Kampioenschap te Wackersdorf werd vandaag afgesloten met twee Nederlandse podium plaatsen. Peter Hoevenaars reed zich uitstekend naar een derde positie in de Junioren klasse, Hannes van Asseldonk won een direct gevecht van Joossens en greep verdiend de derde positie in de Senioren klasse. Ondanks het feit dat de finales in een rij achter elkaar werden gestart in plaats van formatie, gooide incidentrijke wedstrijden roet in het eten voor enkele Nederlanders die kans maakte op het podium.

Junioren – Hoevenaars doet het weer
Milan Dontje raakte betrokken bij een startcrash en kon vanaf de achterhoede een goed resultaat vergeten. Ook Kevin Gubbels kwam in de eerste ronde is de problemen, Gubbels kwam naast de baan en moest ter controle naar het ziekenhuis voor zijn hand. Rody Pot hield zijn hoofd koel en wist zich vanaf een 29ste startpositie op te werken naar een 15de plek.

TKP rijder Korjus voerde twee ronden lang het veld aan, maar het gevecht aan kop ging voornamelijk tussen Fuije Ryuya en Nikita Tetyukhin dat uiteindelijk in het voordeel kwam van de rappe Japanner Ryuya. Hoevenaars toonde een knap staaltje stuurwerk en verschalkte zo’n vier ronden voor de finish zijn teamgenoot. Net zoals in Salbris haalde Hoevenaars het podium! Ramon Rietveld sloot de final teleurstellend af als 11de door een uitstapje naast de baan.

Senioren – Van Asseldonk in vorm
In een mooie finale was het Christopher Lock die zijn snelheid van het hele weekend definitief omzette naar een overwinning. De kansen voor Mike Joossens waren aanwezig, maar meer dan een vijfde positie zat er voor de winnaar van vorig jaar er niet in. Indy Dontje moest van ver komen, maar kreeg de kans hiervoor niet en werd in de derde ronde geëlimineerd.

Hannes van Asseldonk had de smaak goed te pakken en reed halverwege de wedstrijd zelfs rond op een tweede positie. Van Asseldonk kon echter de opkomende Kevin Reichard niet tegenhouden en moest zijn tweede positie afstaan. Niek Vos reed een zeer overtuigende wedstrijd. Door een startcrash in de pre-final moest Vos vanaf een 25ste positie de wedstrijd aanvangen, maar vocht zich erg knap terug naar een zesde positie, net achter Joossens.

Mats van den Brand, die ook in de pre-final getroffen werd door een crash moest de finale als 13de afsluiten. De snelheid was overduidelijk aanwezig bij meerdere Nederlanders. Door pech konden onder andere Van Splunteren, Swinkels, van den Brand en Van Bergeijk deze snelheid niet omzetten in resultaten.

DD2 – Barten ziet podium aan zich voorbij gaan
In de DD2 finale ontpopte zich er een mooi gevecht om de eerste posities. Denis Thum ging meteen voor de aanval bij Leroy Poulter en wisselde meerdere keren van positie. De vanaf de zesde plek opkomende Dominik Kraihamer nam in de 12de ronde de tweede plek over van Barten, met het gevolg dat Maik Barten en Denis Thum nu in hevig gevecht kwamen voor de laatste trede van het podium. Het eindigde voor beide heren in een deceptie. Dennis Kroes profiteerde en schoof twee plaatsen op naar een vijfde positie en is hiermee de beste Nederlander. Ramon Hannink redde de top tien net niet en sloot de final af als 12de. Voor Danny Brand zat een goede positie er in de finale niet in, Brand kende een zwaar weekend en een spin in de finale maakte het een weekend om snel te vergeten.

Master – Dubbele winst voor Bourquard
In het kleine startveld van de Rotax Master klasse was het Jerome Bourquard die zowel de pre-final als final op zijn naam schreef. In de pre-final had Bourquard nog te kampen met de Belg Christopher Adams, maar tijdens de final toen Adams uitviel was het verschil met de nummer twee ruim 8 seconden.

De volgende ronde voor het Europees Kampioenschap is van 23 tot 27 juli in Sosnova te Tsjechië. Video beelden zijn binnenkort te vinden op Raceworld.TV

Resultaten
Foto’s op Carpy.nl

Eerdere nieuwsberichten:
01-6 RMEC: Herkansingen en pre-finals

31-5 RMEC: Hevige strijd in series te Wackersdorf
30-5 RMEC: Nederlanders overtuigen nog niet in kwalificatie
27-5 Preview RMEC Wackersdorf

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet