Diversen

Internationaal: RMEC: Herkansingen en pre-finals

Naar aanloop van de finals vonden vanochtend in een warm en zonnig Wackersdorf de herkansingen plaats. Na de herkansingen gingen de pre-finals van start waarin een aantal Nederlanders met podium kansen ver werden terug geworpen.

Foto's: Michael Melis

Second change Junioren
Vroegindeweij, Paauwe en De Visser kregen in de herkansing de kans op een plek in de finale. Voor Danny Vroegindeweij lag op een zesde positie en had een finaleplaats in het vooruitzicht, maar als gevolg van een inhaal actie van Vera Paauwe op een Intrepid rijder gingen beide Nederlanders van de baan. Leon de Visser reed zich naar een derde positie, de Rus Oleg Shirmanov won.

Second change Senioren
Voor de snelle Belgische rijder Nicolas Claes zit een finale plek er dit weekend niet in. De Belg kent een zeer ongelukkig weekend en ook in de herkansing werd Claes getroffen door een startcrash. Stephen Tyldesley won, Michael Cool klasseerde zich op de valreep voor de finale met een vijfde positie.

zo_pre_junior

Pre final Junioren
De pre final voor de Junioren klasse kende een herstart als gevolg van een mega klapper in de grote U-bocht in de eerste ronde. Het tweede deel van het veld klapte op elkaar met onder andere Rody Pot die daar midden in zat. Het leek erop dat Pot de herstart zonder problemen kon aanvangen, maar moest staken vanwege een kapotte uitlaat. Milan Dontje verloor veel terrein door een uitstapje bij de herstart en sloot de pre-final helaas als 23ste af. De Japanner Fuije Ryuya won overtuigend voor Kevin Korjus, Ramon Rietveld en Peter Hoevenaars.

zo_pre_senior

Pre final Senioren
Mats van den Brand, Indy Dontje en Niek Vos raakten betrokken bij een startcrash maar konden verder. Joey van Splunteren was hier ook bij betrokken en moest zijn kart aan de kant zetten met twee gebroken spoorstangen. Hannes van Asseldonk reed een prachtige pre-final, kwam vanuit een 15de positie in de series en won een mooi gevecht met Mike Joossens om de vierde plek. De Brit Christopher Lock was onklopbaar en won voor landgenoot Ben Cooper.

zo_pre_dd2

Pre final DD2
Leroy Poulter won zonder problemen de DD2 pre-final met 3 seconden voorsprong op Denis Thum. Maik Barten handhaafde knap op een derde positie, maar het had slechter kunnen aflopen. Wesleigh Orr reed over Barten heen bij een inhaalpoging maar belande zelf in het grind en viel later zelfs uit. Danny Brand verloor ook enkele plaatsen bij een inhaal poging en sloot de pre-final als 15de af. Dennis Kroes eindigde als negende, net achter Sander Beuvink.

Live Resultaten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet