Diversen

Internationaal: RMEC: Hevige strijd in series te Wackersdorf

Op zaterdag stonden de series op het programma als kwalificatie voor de finals die op zondag plaats zullen vinden. Het waren heftige series, maar de Nederlanders wisten zich goed te handhaven en zijn nog kansrijk voor het podium. Frye Ryuya won de series in de Junioren klasse, Christopher Lock op zijn beurt bij de Senioren terwijl Denis Thum in de DD2 klasse zondag vanaf P1 mag vertrekken.

Foto's: Michael Melis

za3

Junioren
De Nederlandse rijders kwamen naarmate de series vorderde steeds meer naar voren. Polezitter Fuije Ryuya en TKP rijder Kevin Korjus waren continu de mannen voorop terwijl Milan Dontje, Peter Hoevenaars en Ramon Rietveld meerdere keren hierachter konden aansluiten. Ook Kevin Gubbels kwam goed in zijn ritme, wat na een derde plaats in zijn eerste series uiteindelijk resulteerde in een top 10 positie. Rody Pot begon wat voorzichtig in de kwalificatie, maar vond zaterdag meer snelheid en wist zich meerdere malen naar voren te rijden. Een 23ste positie was zijn uiteindelijke resultaat. Danny Vroegindeweij maakte de overstap naar Sodi met ondersteuning van Van Der Pol. Danny was goed op weg, maar ging bij een inhaal poging van de baan in de laatste serie. Danny moest de zaterdag als 37ste afsluiten. Ryuya zal morgen van de eerste start rij vertrekken met Kevin Korjus naast zich. Hoevenaars sloot de series af als derde.

za1

Senioren
Na een nog niet overtuigende kwalificatie nestelde de Nederlanders zich al direct in de top 10 tijdens de eerste serie. Mike Joossens behaalde een derde positie in de eerste serie die op naam kwam van Christopher Lock. Naast Joossens waren ook van Splunteren, Vos en Dontje voorin te vinden. Mats van den Brand werd in de eerste serie gediskwalificeerd door problemen met de radiator, maar nam revanche en won de tweede. Jack Swinkels kwam terecht in een startcrash maar kon enige schade redden door alleen de ketting weer te hoeven monteren. Swinkels moest even later de strijd toch staken door een kromme achteras. Christopher Lock won overtuigend de series voor Kevin Reichard en Mike Joossens. Niek Vos en Joey van Splunteren waren de overige twee Nederlanders in de top 10 met een respectievelijke 8ste en 9de positie.

za2

DD2
De eerste serie stond in het teken van een grote startcrash. Onder andere Danny Brand raakte hier bij betrokken en moest zelfs ter controle naar het ziekenhuis. Brand kon de series wel vervolgen, maar had veel last eraan overgehouden. Leeroy Poulter won deze serie voor Maik Barten. De tweede serie kwam overtuigend op naam van Wesleigh Orr. Kroes werd hier zesde. Tijdens de tweede series voor de DD2 klasse wist Maik Barten een overwinning te grijpen, Orr viel een serie later uit. De laatste DD2 serie werd wederom onderbroken door een heftige crash van Danny Brand die hard de banden in ging na het einde van het rechte stuk. Denis Thum was de meest constante over de series en won voor Poulter en Barten. Dennis Kroes sloot de dag als 10de af.

Live Resultaten
Live beelden RaceWorld.tv

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet