Diversen

Internationaal: RMEC: Nederlanders overtuigen nog niet in kwalificatie

fr_1
De rijders en monteurs moeten hard werken voor het Europees Kampioenschap Rotax Max te Wackersdorf. Het kwik ligt al een tijd tot ruim boven de 30 graden en in combinatie met de grote hoeveelheid rubber op de baan wordt het de rijders niet gemakkelijk gemaakt.

Vandaag stonden de eerste officiële trainingen plaats, met natuurlijk de kwalificatie als belangrijkste sessie voor de series die morgen op het programma staan. De Nederlandse deelnemers wisten vandaag nog niet te overtuigen op het Duitse circuit. Leroy Poulter greep met 4 duizendste verschil pole in de DD2 klasse voor Maik Barten. Danny Brand eindigde als 13de terwijl Dennis Kroes niet verder kwam dan een 19de positie. Kevin Reichard gaf zijn visitekaartje voor dit weekend af door met een verschil van ruim 2 tiende op Christopher Lock pole position te grijpen in de Senioren klasse.

fr_2

Mats van den Brand was de beste Nederlander met een vierde positie. Winnaar van vorig jaar – Mike Joossens – moest vandaag genoegen nemen met een twaalfde tijd. De Vice Wereld Kampioen Junioren Fuije Ryuya zette de pole neer voor Simone Favaro en Axcil Jefferies. Peter Hoevenaars noteerde een vijfde tijd.

Uitslagen & Live Timing
Foto’s op Carpy.nl

fr_3


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet