Diversen

Internationaal: Nederlanders domineren in Duits Kampioenschap te Wackersdorf

podium

Tijdens de openingsronde van het Duits Kampioenschap te Kerpen toonde de Nederlanders in elke klasse al hun snelheid, maar door pech kon deze snelheid niet omgezet worden in overwinningen. Afgelopen weekend in Wackersdorf was het een ander verhaal. De Nederlanders domineerde elke klasse met Nyck de Vries (KF3), Bas Lammers (KZ2), Joey Hanssen (KZ2) en Jack te Braak (KF1) als hoofdrolspelers.

Tekst: Ewoud Frielink
Fotos: Michael Melis

kf1

KF1 – Jack te Braak: “beter kon niet”

Andre Hauke vormde het hele weekend de enige bedreiging voor Jack te Braak. Het talent uit het Keijzer Racing Team kwalificeerde zich als eerste, won de series en schreef een dag later met afstand zowel de pre-final als final op zijn naam. Hauke kon niets anders dan volgen. Ook Ramon Kuipers kende een goed weekend. Een podium zat er niet in maar na een 14de positie in de pre-final wist Kuipers in de finale een vijfde positie te behalen.

Na de pech in Kerpen heeft Te Braak nog enig werk voor de boeg om Andre Hauke zich van zijn leidende positie in het kampioenschap te verstoten. Het is echter nog vroeg in het seizoen en met een verschil van 16 punten liggen alle kansen nog open.

kf2

KF2 – Davies vindt aansluiting met de kop van het veld
Dylan Davies kende een uitermate goed weekend in Duitsland. Davies kwam als achtste uit de series gevolgd door Tim van Laarhoven. PDB domineerde de series in de KF2 klasse met Rene Binder op de eerste positie voor Tom Grice. Joel Johansson won de pre-final voor Rene Binder, Dylan Davies leidde zelfs nog even de wedstrijd en werd uiteindelijk vierde! Tijdens de final was het Yannick Mettler die met Energy de beide PDB rijders achter zich kon houden. Ook in de final wist Davies een vierde positie te behalen. Van Laarhoven viel uit.

In het tussenklassement gaat PDB nog sterk aan de leiding met respectievelijk Rene Binder en Tom Grice. Dylan Davies klom op naar een zevende positie.

kf3

KF3 – Nyck de Vries niet te stoppen
Nyck de Vries was onklopbaar in Wackersdorf. Nyck greep pole position en won overtuigend de series. Beitske Visser kwam terecht in de herkansing, maar won deze en klasseerde zich hiermee voor de finales. Kilian Bouman kwam vanaf een 20ste plek vanuit de series en reed naar een knappe derde positie in de pre-final. Nyck de Vries won deze met ruim 8 seconden meer dan overtuigend. Tijdens de finale voerde De Vries en Bouman het competitieve KF3 veld aan. Bouman werd echter aangetikt door een andere rijder en viel uit. Een grote teleurstelling. Beitske Visser kan echter tevreden terug kijken op vandaag. De snelle dame kwam uiteindelijk als 16de over de finish, en dat vanuit de herkansing.

In het tussenklassement is het spannend tussen Nyck de Vries en Fabio Underdruss. Beide leiden het klassement met 50 punten. Kilan Bouman is met een 16de positie in het klassement de op een na beste Nederlander.

kz2

KZ2 – Joey Hanssen toont snelheid

In een zeer sterk deelnemers veld kwalificeerde Joey Hanssen zich verrassend op pole position. Verdi Geurts eindigde als tweede voor Rick Dreezen en Bas Lammers. Stuk voor stuk absolute internationale toppers. Dat de pole tijd van Hanssen niet zomaar een snel rondje was bewees de AVG rijder tijdens de series, die hij dan ook overtuigend wist te winnen. Verdi Geurts kwam in de problemen en kwam niet verder dan een 19de positie.

Op zondag had Joey Hanssen zijn snelheid niet verloren en won de pre-final. Marcel Jeleniowski werd met KSM Racing tweede. Bas Lammers bleef steken op een vierde positie, terwijl Verdi Geurts zich knap terug vocht naar een zesde positie. Randy Schoonderwaldt debuteerde op Topkart bij Slangen en liet een zeer sterke indruk achter. In de pre-final kwam Schoonderwaldt als zevende over de streep!

De finale eindigde met een Nederlands 1-2tje, maar zonder Hanssen. De AVG rijder verremde zich en viel even later uit. Een enorme domper na een fantastisch weekend. Bas Lammers won voor Verdi Geurts. Jeleniowski maakte het podium met een derde positie compleet.

In het tussenklassement heeft Jeleniowski iets terrein verloren op Rick Dreezen die op dit moment nog tweede ligt. Verdi Geurts heeft een derde positie in het klassement voor Bas Lammers.

Uitslagen
KF1
KF2
KF3
KZ2

Voor foto's ga naar Carpy.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet