BNL Karting Series

BNL: Verslag BNL Karting Series Ronde 2 te Berghem (lang)


KZ2
Kevin Jansen zette zijn Energy op pole gevolgd door Ricardo Romkema, Michael Ryall en Jorrit Pex. Bas Lammers klasseerde zich als zesde. De eerste manche werd onder droge condities verreden en Kevin Jansen won nipt voor Michael Ryall en Ricardo Romkema. Bas Lammers kon zich twee plaatsen verbeteren en zette zich op een vierde positie voor de broers Pex in de volgorde Jorrit en Yard. De tweede manche vond plaats onder volledig natte omstandigheden en Kevin Jansen kon hiermee duidelijk het beste mee overweg. Jansen won met zeven seconden op Ricardo Romkema. Michael Ryall en Lammers leken zich op de posities hierachter te klasseren, maar kwamen met elkaar in aanraking, spinde en vielen terug. Jorrit Pex werd derde gevolgd door Yard Pex. Bas Lammers hield de schade beperkt met een vijfde positie.

12_kz2

Bas Lammers stelde weer orde op zaken tijdens de kwalificatie op zondag. Op 0.166 seconden greep Lammers de pole voor Jorrit Pex en Kevin Janssen. Ricardo Romkema kende een slechte start van de derde manche. Bas Lammers ging direct aan de leiding en creëerde al snel een gat ten opzichte van Jorrit Pex die onder druk stond door Kevin Jansen. Janssen maakte echter een fout en viel terug tot achter Romkema die weer op zijn beurt direct onder druk werd gezet. Veel positie wisselingen waren er niet meer in de slotfase van de wedstrijd. Bas Lammers won ruim voor Jorrit Pex, Kevin Janssen en Ricardo Romkema.

Van een spannende en spectaculaire derde manche was niet te spreken in de KZ2 klasse. Desalniettemin was het wederom prachtig om te aanschouwen hoe Jorrit Pex de leiding al direct in het begin van de wedstrijd overnam en deze niet meer uit handen gaf. Met kleine beetjes liep de voormalig Wereld Kampioen Rotax Max uit op Lammers en won. Kevin Jansen kende een super start en reed daardoor rond op een tweede positie, maar werd door een inhaal actie van Lammers ineens drie plaatsen naar achter verwezen. Een derde plek was het uiteindelijke resultaat.

Kevin Jansen won het klassement met vier punten verschil op Jorrit Pex die een mooie tweede positie wist te behalen voor Bas Lammers. Het kampioenschap zit dicht bij elkaar. Bas Lammers leidt met 410 punten gevolgd door Michael Ryall (406) en Jorrit Pex (401).

11_kz2

Uitslagen via Mylaps.com
Foto's op Carpy.nl

Kampioenschap
MINI MAX
JUNIOR MAX
SENIOR MAX
KF2
KF3
KZ2

De derde en laatste wedstrijd zal plaats vinden op 5 en 6 juli in Genk (Belgie).

Meer informatie over de BNL Karting Series (www.bnlkartingseries.org)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet