BNL Karting Series

BNL: Verslag BNL Karting Series Ronde 2 te Berghem (lang)


KF3
De KF3 klasse was in Berghem weer iets in rijders toegenomen en hoewel de verschillen onderling relatief groot zijn is het een interessante klasse voor het publiek. Davey Koch greep op zaterdag pole voor Wim Dijkman en Xen de Ruwe. Chantal van Haandel werd achtste. Koch leek voor de overwinning te kunnen gaan, maar wederom sloeg de pechduivel weer toe. Een kapotte motor dit keer. Wanneer stopt de pech voor de bloedsnelle Maranello rijder? Chantal van Haandel voelde zich goed en won vanaf een achtste positie. Wim Dijkman volgde als tweede voor Nigel Fisher. Ook de tweede manche kwam op naam van van Haandel, ditmaal werd Nigel Fisher tweede en moest Dijkman deze manche als derde afsluiten. Koch kwam terug vanaf de achterhoede naar een vierde positie.

7_kf3

Chantal van Haandel begon de zondag waar zij zaterdag gebleven was. Van Haandel vertrok van pole position gevolgd door Wim Dijkman, Kilian Bouman, Davey Koch en Giovanna Boontjes. Haandel kon haar leidende positie behouden maar enkele bochten later ging het mis. Bouman spinde met het gevolg dat een aantal rijders vol op de PCR rijder inreden. Onder andere Boontjes verloor enkele plaatsen en jawel, Davey Koch kon wederom zijn kart aan de kant zetten. Tussen Victor Makau en Xen de Ruwe ging het ook mis op het achterste gedeelte van het circuit, beide heren kwamen met nog een rijder in aanraking, maar konden hun weg vervolgen. Na een lang en close gevecht om de leidende positie wist Chantal van Haandel ook de derde manche te winnen voor Tony Kart rijder Wim Dijkman.

De laatste manche gaf een prachtige afsluiting van een weekend lang KF3 geweld. De rollen aan kop waren ditmaal omgedraaid, Wim Dijkman wist van Haandel te passeren in de tweede ronde en van Haandel kon niets anders dan op afstand volgen. Davey Koch was ontketend, het hele weekend behoorde Koch al tot een van de snelste rijders van het veld en was gebrand op een goed resultaat in de laatste manche. Vanaf de laatste startpositie was derde positie een positieve afsluiting van het weekend. Van Haandel kon zich niet druk maken om een tweede positie in de laatste finale. Drie overwinningen waren ruim voldoende om de in Genk oppermachtige Wim Dijkman te verslaan in het weekend klassement. Nigel Fisher eindigde als derde.

8_kf3

Er zal veel moeten gebeuren wil Wim Dijkman van zijn eerste plek verstoten worden. Chantal van Haandel staat tweede in het kampioenschap op 32 punten gevolgd door Kilian Bouman.

KF2
De KF2 klasse kende een lage opkomst wat mede de oorzaak was van de levering van motoren en andere internationale evenementen voor deze klasse. Benjamin Breny noteerde nipt pole position voor Roy Curfs met daarachter op een seconde afstand Martijn Potman. Curfs schreef de eerste manche op zijn naam voor Breny en Niels van Haandel. Ook tijdens de natte tweede manche kwam de Kombi Kart van Curfs goed uit de voeten, en Curfs won met acht seconden voorsprong van Niels van Haandel en Mark Potman.

9_kf2

Van een echt spannende derde manche op zondag was niet te spreken, maar cadeau kreeg Roy Curfs de overwinning niet. Mark Potman vormde de hele wedstrijd een dreiging om de leiding over te nemen, maar Curfs verdedigde goed. Benjamin Breny eindigde als derde voor Gauthier Chauveau.

10_kf2

Ook in de vierde en laatste manche moest Roy Curfs hard aan de bak om zijn leidende positie te verdedigen. Hoewel Breny een lastige openingsfase kende van de wedstrijd was Curfs al relatief snel van zijn troon verstoten. Benjamin Breny en Niels van Haandel leken als nummers een en twee naar de finish te rijden, maar Breny overschatte zichzelf in de laatste ronde en zo won Niels van Haandel voor Roy Curfs. De fout van Breny is cruciaal voor het weekend klassement en zelfs het kampioenschap. Curfs won, van Haandel nam de tweede plek over van Breny en ook in het kampioenschap heeft Breny zijn leidende positie verloren aan Curfs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet