BNL Karting Series

BNL: Verslag BNL Karting Series Ronde 2 te Berghem (lang)


Rotax Senioren
Hannes van Asseldonk kende een formidabele start van de BNL Series te Genk. Hij stuurde zijn CRG keurig naar een dagoverwinning, maar de komst van Mike Joossens en Jeffrey van Bergeijk (die op de reservelijst stond en pas vrijdag wist dat hij mee kon rijden) in Berghem veranderde de rangorde enigszins. In een prachtig vol deelnemersveld van 32 Rotax Max rijders was het op zaterdag voornamelijk een Kombi Kart feestje voorin. Joossens greep pole voor van Splunteren en van Bergeijk. Asseldonk kon de wedstrijd al vierde gaan aanvangen.

Hoewel Mike Joossens oppermachtig was tijdens de eerste manche veranderde de top drie niet. Kombi Kart kleurde het fictieve podium volledig blauw en Bastian Hummel kon niets anders dan volgen op een vierde positie wat overigens een uitstekende prestatie is in dit competitieve veld! Christian van Balen eindigde al zesde voor Niek Vos. Hannes van Asseldonk viel terug naar een twaalfde positie. De verschillen waren wat kleiner in de tweede manche, maar weer won Mike Joossens voor Jeffrey van Bergeijk en Joey van Splunteren. Michael Cool reed fenomenaal, reed de snelste race ronde en kwam terug vanaf de laatste start rij naar een zesde positie net achter Christian van Balen. Hannes van Asseldonk werd zevende.

De droge condities op zondag resulteerde in een ander beeld van de kwalificatie dan zaterdag. Jeffrey van Bergeijk noteerde pole voor Cristof Huibers en Michael Cool. Joey van Splunteren moest genoegen nemen met een achtste positie terwijl Mike Joossens de wedstrijd als laatste moest aanvangen vanwege een verkeerd motor zegelnummer.

5_senioren

De start van de derde manche die op zondag plaats vond verliep verre van vlekkeloos. In de eerste bochten combinatie was onder andere Timothy de Bijl de dupe van de drukte. Het gevecht dat zich vormde om de leidende positie was spectaculair! Van Bergeijk behield de leiding na de start maar werd op de voet gevolgd door Cool en Huibers. Van Bergeijk viel terug naar een derde positie en Cool nam de leiding over. Lang duurde dat niet want ook Cool viel terug en ditmaal was het Huibers die de wedstrijd aanvoerde. Ondertussen werd Niek Vos geëlimineerd door Donny Verschueren en kon zijn weg daardoor teleurstellend niet meer vervolgen. Verschueren kreeg een officiële waarschuwing. De strijd om de leidende positie ging nog lang door, maar uiteindelijk was het Jeffrey van Bergeijk die toch zijn pole omzette in een overwinning. Michael Cool werd tweede voor Joey van Splunteren. De als laatste gestarte Mike Joossens eindigde knap op een vierde plek.

Joey van Splunteren nam na de start in de bocht voor de eerste chicane de leiding over van Jeffrey van Bergeijk. Joossens volgde als derde. Enkele ronden later gingen Slavko Povsé en Christof Huibers er samen hard af in de bocht voor de tweede chicane. Beide heren konden verder. Na vier ronden wist Jeffrey van Bergeijk de leiding terug te pakken van Joey van Splunteren, Joossens moest nog steeds toe kijken vanaf een derde positie met een opkomende Hannes van Asseldonk die op dat moment vierde lag. Het zat tijdens de finish er dicht bij elkaar, Bergeijk won voor van Splunteren en Joossens!

Met twee tweede plaatsen op zaterdag en twee overwinningen op zondag won Jeffrey van Bergeijk terecht de tweede ronde van de BNL Karting Series. Mike Joossens sloot het weekend als tweede af gevolgd door Joey van Splunteren. Kombikart kon tevreden terug naar Schijndel!

6_senioren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet