BNL Karting Series

BNL: Verslag BNL Karting Series Ronde 2 te Berghem (lang)


Rotax Junioren
Verassend wist Mitch Goyvaerts met ruim een tiende verschil de pole position te pakken voor van Kemenade en Jewell. Kay van Kemenade kent kartbaan Berghem echter als zijn broekzak en kon deze ervaring op de altijd goed presenterende Kombi Kart onder natte omstandigheden omzetten naar een overwinning tijdens de eerste manche. Mitch Goyvaerts en Dylan Lahaye eindigde als respectievelijk tweede en derde. De sterk presterende Belg Vincent Jewell kende pech in deze manche en kon beginnen aan een opmars in de tweede manche van zaterdag. Dit deed Jawell meer dan uitstekend. Jewell klom zelfs op tot een derde positie achter winnaar van Kemenade en Lahaye.

4_junioren

De kwalificatie op zondag gaf een compleet ander beeld van zaterdag. Als een duveltje uit een doosje noteerde Jos Kiekens knap pole position voor Van Kemenade. Milan Dontje en Vincent Jewell noteerde een teleurstellende 12de en 14de tijd. De eerste manche op zondag kende een zinderende opening! Verkuijlen pakte na de start de leidende positie voor Lahaye, Kemenade en van de Burgt. Het zat enorm dicht op elkaar tijdens de eerste ronden en Lahaye opende de aanval op Verkuijlen. Het resultaat was dat Verkuijlen terug viel naar een zevende positie en Lahaye nu van der Burgt en Gubbels in zijn kielzog had. De race consolideerde en Dylan Lahaye noteerde een keurige overwinning voor Axel van der Burgt en Mitch Goyvaerts die in de laatste ronde Kevin Gubbels van zijn derde plek verstootte. Dobla rijder Milan Dontje verbeterde zich van een twaalfde naar een zevende positie.

3_junioren

De start van de vierde en laatste manche verliep keurig. Veel veranderde niet in de volgorde, Lahaye nam het heft in handen voor Goyvaerts en van der Burgt. Berry Torenvliet, uitkomende voor Kombikart, kwam in de derde ronde in aanraking met Jos Kiekens. Beide heren konden door, maar vielen terug. De situatie aan kop is dan snel veranderd. Verkuijlen nam de leiding over voor Kay van Kemenade en Goyvaerts terwijl Lahaye was terug gevallen naar een vierde positie. Lang kon Verkuijlen deze positie niet vasthouden, Kemenade drong aan, was er voorbij en won even later ook de vierde manche.

Met totaal drie overwinningen kon Kay van Kemenade wederom een overwinning op zijn CV bijschrijven. Met twee punten minder volgt Dylan Lahaye terwijl Mitch Goyvaerts het podium compleet maakte. In het kampioenschap behoudt Lahaye de leiding nog stevig in handen voor Rob Verkuijlen en Kevin Gubbels.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet