BNL Karting Series

BNL: Verslag BNL Karting Series Ronde 2 te Berghem (lang)

algemeen

Vier weken na de openingsronde van de nieuwe BNL Karting Series te Genk vond afgelopen weekend de tweede wedstrijd plaats op de uitdagende Estroril lay-out van Kartbaan Berghem. Zoals ook in Genk het geval was, stond de zaterdag voornamelijk in het teken van regen. Zondag was het droog en kon het publiek weer genieten van een sterke internationale competitie. Met een onder andere vol Rotax Max Senioren veld was het weer een succesvol weekend in Berghem waarbij de organisatie wederom haar professionaliteit toonde en daarmee deze internationaal georiënteerde serie aantrekkelijk op de kaart zet.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

Mini Max
Max Verstappen kwam behoorlijk goed uit de voeten tijdens de eerste ronde op zijn thuisbaan Genk, de grote vraag was of hem dat in Berghem ook zou lukken. Het antwoord werd al snel gegeven tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag. Max Verstappen noteerde pole voor Jasper de Brouwer en Marijn Kremers. Kremers had het lastig tijdens de eerste manche, viel terug tot het midden veld terwijl Verstappen zijn leidende positie versterkte. Fazio Franssen volgde op drie seconden als tweede met vlak achter zich Joel Affolter en Marijn Kremers. Omdat het halve veld op slicks stond op terwijl het hard begon te regenen begon de tweede manche met een code rood. Na de start was Verstappen tijdens wederom onklopbaar. Kremers wist zich knap te verbeteren naar een tweede positie, maar kwam nog vijf tiende te kort kijkende naar de snelste race ronde. Jasper de Brouwer reed vanaf een vijfde naar een 3de positie.

1_minimax

Zondag was de dag van nieuwe mogelijkheden. Verstappen reed wederom pole position, Kremers startte vanaf een tweede positie voor Affolter. Dankzij de gunstige positie van Affolter aan de binnenkant van de bocht schoof de Energy rijder gelijk een positie op. Verstappen nam comfortabel de leiding op het moment dat Marijn Kremers zich verschalkte in de chicane en terug viel naar een achtste plek. Verstappen won voor Joel Affolter en Jasper de Brouwer.

Max Verstappen behield ruim de leiding na de start van de laatste manche van de Mini Max klasse, Joel Affolter volgde met vlak achter zich Jasper de Brouwer. Ondertussen was Marijn Kremers bezig met een opmars naar voren maar kwam niet langs een verdedigende Fazio Franssen en Tristan Viidas. Max Verstappen won overtuigend met afstand voor Jasper de Brouwer en Joel Affolter.

Met vier manche overwinningen op rij behaalde Max Verstappen het maximale aantal punten voor Joel Affolter en Jasper de Brouwer. Marijn Kremers eindigde als vierde maar behoudt nog een derde positie in het kampioenschap op één punt van Joel Affolter.

2_minimax
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet