Diversen

Internationaal: Jack te Braak wint series, Bas Lammers behaald derde positie!

ek1_lammers

Voor het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF1, KZ1 en KZ2 vonden vandaag de series plaats in het Franse Angerville. Jack te Braak zette de toon door de series te winnen na een tweede kwalificatie tijd. Bas Lammers deed ook uitstekende zaken door vanaf een vijfde kwalificatie tijd een derde positie te behalen na de series. Voor de KZ2 klasse staan er morgen nog een aantal manches op het programma.

KF1
Dat de voormalige Formule A klasse de elite klasse is van de kartsport blijkt maar weer uit het startveld in Angerville. 43 rijders zette een kwalificatie neer, terwijl op nationaal niveau deze klasse onder druk staat. Zowel het Italiaans als het Frans Kampioenschap wordt dit jaar zonder deze klasse verreden.

Jack te Braak is niet te stoppen en opende het weekend met een tweede kwalificatie positie achter Armand Convers. De Belg Yannick de Brabander noteerde een vierde positie voor Marco Ardigo, Ramon Kuipers zette een teleurstellende 37ste kwalificatie tijd neer. De eerste serie kwam op naam van Yannick de Brabander, Jack te Braak won de voor hem eerste serie nipt voor Arnaud Kozlinski. Tijdens de derde serie kwam waren Kozlinski en Convers echter een maat te groot en moest Te Braak met een derde positie genoegen nemen. In het klassement was dit voldoende voor een eerste startpositie voor morgen. Ramon Kuipers behaalde een uiteindelijke 27ste positie en verbeterde zich hiermee 10 plaatsen. Te Braak zal de eerste start rij delen met Arnaud Kozlinski. Direct achter Te Braak klasseerde De Brabander zich als derde.

KZ1
Bas Lammers begon voorzichtig, maar behaalde toch keurig een zesde kwalificatie positie tussen het uiterst competitieve en absolute top segment van de kartsport. De Belg Jonathan Thonon greep pole positioning voor Alessandro Manetti. Robert Dirks kwalificeerde zich als 13de gevolgd door Arjan Kievitisbosch. Voor Danny Bleek was er nog het nodige werk aan de winkel na een 18de kwalificatie tijd.

De eerste serie pakte zeer positief uit voor de Top Kart rijder Bas Lammers. Lammers eindigde hier als tweede achter Thonon en voor Manuel Cozzaglio – jawel, Cozzaglio participeerde ook tijdens de eerste BNL wedstrijd te Genk -. Ook tijdens de tweede serie eindigde Lammers als tweede, ditmaal achter Manetti. Danny Bleek gebruikte zijn ervaring en eindigde knap als zesde. Uiteindelijk bleek Alessandro Manetti de sterkste uit de drie series, Jonathan Thonon zorgde met een tweede positie voor een complete eerste start rij voor CRG. Voor Bas Lammers zijn de kansen er vanaf een derde positie tijdens de finales van morgen. Overige resultaten zijn; Danny Bleek (8), Arjan Kievitsbosch (13), Verdi Geurts (22), Robert Dirk (24) en Mike Dielen (25). Alexander van Meever moest zich via de herkansingen klasseren voor de finales.

KZ2
In een gigantisch deelnemersveld van 97 rijders kwalificeerde Tony Lavanant pole position. Kevin Jansen was de beste Nederlander met een negende tijd. Kevin Leijtens eindigde als 15de, Yard Pex noteerde een 17de tijd. Om wederom aan te geven hoe sterk de competitie is, 88 rijders (!) zitten binnen één seconde.

De uitslagen van de series volgen morgen, maar vandaag waren vooral Lavanant en Hawksworth voorin te vinden. De Nederlanders deden goede zaken vandaag in de verschillende series. Jansen en Leijtens waren geregeld in de top 5 te vinden en ook Joey Hanssen en Yard Pex hebben hun plek naar voren gevonden.

Morgen meer, hou de vernieuwde LIVE TIMING in de gaten voor real-time resultaten vanuit Angerville.

Live resultaten
KZ1
KZ2
KF1


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet