BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)


KZ2
Met internationale rijders zoals de Italiaan Manuel Cozzaglio en Michael Ryall lag het niveau hoog in de KZ2 klasse. Dat er serieus rekening gehouden moest worden met deze heren bleek wel uit de eerste kwalificatie. Ryall greep pole op net twee honderdste (!) voor Jorrit Pex die verraste tussen de ervaren andere rijders.

15_kz2

Hoewel Bas Lammers ‘slechts’ als vierde startte, kwam de eerste final toch op naam van de sympathieke Top Kart coureur. Ryall eindigde net achter Lammers op een tweede positie gevolgd door Jorrit Pex die de snelste ronde tijd noteerde. Kevin Jansen werd vierde. Tijdens de tweede finale ging de strijd om de overwinning wederom tussen Ryall en Lammers. Voor Lammers pakte deze finale minder positief uit door twee straffen van 10 seconden vanwege een valse start en het ongelukkige tikje tegen Ryall. Yard Pex eindigde als tweede gevolgd door Marc Housen.

Zondag

Bas Lammers behield de leiding in handen tijdens de openingsfase van de derde finale. Jorrit Pex hield goed stand op een tweede positie tussen de ervaren KZ2 rijders en wist zelfs op prachtig wijze in de zevende ronde Bas Lammers te passeren! Ongelooflijk knap hoe de voormalig Wereld Kampioen Rotax Junioren een dergelijke prestatie neerzet. Cozzaglio zette ondertussen serieuze druk op Bas Lammers, maar moest later een gat laten vallen. Het volgende groepje bestond uit Kevin Jansen, Michael Ryall en Yard Pex. Jansen leidde dit groepje, maar maakte met nog twee ronden te gaan een stuurfout bij het pitgebouw en moest de wedstrijd als zesde afsluiten. Jorrit Pex won uiteindelijk fenomenaal voor Bas Lammers en Manuel Cozzaglio.

16_kz2

De laatste finale die op het programma staat voor de BNL Karting Series te Genk is de KZ2. Tijdens de formatie ronde ging het fout tussen Ricardo Romkema en Kevin Janssen die met elkaar in aanraking kwamen als gevolg van proefstarts. Romkema moest direct de pits in, Janssen kon door maar zonder zijbak. Gevolg was een vlag voor een technisch mankement. Michael Ryall pakte de leiding vanaf een vierde positie na de eerste bocht. Jorrit Pex kwam niet uitstekend weg maar dat is iets wat heb absoluut niet kwalijk genomen mag worden. Bas Lammers reed op P2 gevolgd door de broers Pex in de volgorde van Jorrit en Yard. Terwijl Cozzaglio zich terug wist te vechten naar een vijfde positie nadat hij achteraan moest starten omdat hij te licht bevonden werd, werd de spanning aan kop met de ronde groter. De verschillen waren klein, met zo’n drie tiende verschil kwam Ryall als eerste over de finish. Bas Lammers werd tweede gevolgd door Jorrit en Yard Pex.

GKS rijder Michael Ryall kan tevreden terug kijken op de eerste ronde voor deze nieuwe serie. Ryall won het weekend klassement voor Bas Lammers, Yard Pex en de fenomenaal rijdende Jorrit Pex!

17_kz2

Kunt u zich voorstellen hoe het zal zijn als ook Nederlandse toppers zoals Arjan Kievitsbosch, de broers Geurts, Joey Hanssen , Robert Dirks en bijvoorbeeld Jean-Pierre Wouters aanwezig zouden zijn? De organisatie en rijders zien jullie graag verschijnen in Berghem voor de tweede ronde van de BNL Karting Series die op 18 mei plaats vindt!

Uitslagen via Mylaps.com
Foto's online op Carpy.nl

Wat vind jij van de nieuwe BNL Karting Series? Deel je mening op het nieuwe Autosport.nl Forum.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet