BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)


KF2
Robin Frijns noteerde de eerste pole position op zaterdag. Ruben van Kampen volgde op nog geen tiende van een seconde voor Sam de Jonghe. In de finale behield Frijns de eerste positie, gevolgd door de Jonghe en Benjamin Breny. Ruben van Kampen viel terug naar een vierde positie.

Als een duveltje uit een doosje was Roy Curfs de man van de tweede finale. Curfs won onder natte condities voor Mardin Benjamin en Ruben van Kampen. Jim Ringelberg had direct na de start een lege band, probeerde deze weer met lucht te vullen in de pit, maar zonder succes.

13_kf2

Zondag
Polezitter Sam de Jonge behield keurig de leiding na de start. Frijns startte als tweede maar verschalkte zich en viel terug tot achter Ruben van Kampen die als derde startte. Breny profiteerde, sloot aan als tweede en greep even later zelfs de eerste positie. Lang duurde dit niet, Robin Frijns kwam ijzersterk terug en voerde het veld aan voor Breny en Mardin. Het KF2 veld consolideerde al snel. Robin Frijns won voor Benjamin Breny en Mardin Benjamin. Sam de Jonge moest genoegen nemen met een vierde positie. Jim Ringelberg was te licht tijdens de kwalificatie, startte achteraan maar eindigde toch nog als vijfde.

Benjamin Breny had een slechte start tijdens de vierde finale waardoor Ringelberg kon profiteren en opschoof naar de derde plaats. Frijns had de leiding stevig in handen gevolgd door Mardin Benjamin. Ruben van Kampen had ook deze finale de snelheid weer erg goed gevonden en klom op naar een vierde positie voor Sam de Jonghe en Jim Ringelberg die terug viel naar P6. Tegen het einde van de wedstrijd werden de verschillen en de onderlinge afstanden groter en reed Robin Frijns onbedreigd naar de overwinning voor Mardin Benjamin die met een minimaal verschil in de laatste bocht nog Benjamin Breny wist te verschalken. Ruben van Kampen reed een knappe wedstrijd. Doordat van Kampen te licht werd bevonden tijdens de eerste finale, moest de rijder uit het VF Racing Team als laatste starten. De schade werd met een vierde positie echter beperkt gehouden.

Robin Frijns won met drie overwinningen uit vier finales het weekend klassement. Mardin Benjamin volgde als tweede voor Benjamin Breny.

14_kf2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet