BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)


KF3
De KF3 klasse bestond uit een sterk maar relatief klein startveld wat resulteerde in een serie zeer interessante races met veel close racing en gevechten. Christie Albai was ingeschreven maar voelde zich ziek en was niet meer van de partij.

10_kf3

Bij de start van de eerste finale begon het te regenen, maar er werd toch besloten om met slicks van start te gaan. Boontjes, Koch, Hofman en Kremers raakte betrokken bij een start crash maar konden verder. Xen de Ruwe had de snelheid goed gevonden en finishte vanaf een zevende positie als tweede achter Wim Dijkman die oppermachtig won. David Detmers reed een uitstekende tweede finale, reed de snelste ronde tijd en won op 1,5 seconden voor Dijkman. Kilian Bouman verbeterde zich vanaf een twaalfde start positie naar een keurige P5.

11_kf3

Zondag
Wim Dijkman - uitkomende voor Team Koene - startte van pole position voor David Detmers en Davey Koch. Het was even dringen na de start, maar Dijkman behield de leiding voor Koch en Petiet. David Detmers viel ver terug naar een achtste positie. Terwijl Dijkman bijna 2 seconden uitliep op de rest van het veld kreeg Danny Petiet een aantal tikken van achteren en werd hiermee terug gedwongen naar een achtste plek. Chantal van Haandel maakte zichtbaar gebruik van haar ervaring en reed al snel van een zesde naar een derde positie tot vlak achter Koch. Er ontstond een spectaculair gevecht om de tweede positie. Van Haandel werd gepasseerd door David Detmers die op zijn beurt Davey Koch passeerde en zijn tweede kwalificatie positie hiermee weer terug pakte. Uiteindelijk won Dijkman voor Detmers, Koch en van Haandel.

12_kf3

Weer was het Wim Dijkman die stevig de leiding in handen hield na de start van de vierde en laatste final. Dijkman trok gelijk een gat ten opzichte van Davey Koch die tweede lag. David Detmers reed op een vierde positie maar schoof door naar P2 als resultaat van een tik op de achterbumper van Koch. Danny Petiet had de snelheid er erg goed inzitten en reed zelfs even rond op een derde positie maar moest later zijn plek afstaan aan onder andere Xen de Ruwe, Lukas Machunskas en Kilian Bouman. Dijkman won uiteindelijk met 1,5 seconden voorsprong op David Detmers. Xen de Ruwe kwam vanaf een achtste startpositie en maakte het podium compleet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet