BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)


Max Senioren
De Rotax Max Senioren klasse was met 32 rijders met afstand de grootste klasse dit weekend. De grote van het veld deed niets af van de kwaliteit van de deelnemende rijders, wat mede te danken was aan de internationale deelnemers.

Van Splunteren zette de toon op zaterdag door pole positioning te noteren. Niek Vos volgde als tweede voor Michael Cool, maar of dit een goed beeld gaf voor de rest van het weekend moest nog maar blijken. Hannes van Asseldonk was snel, heel snel. Vanaf een zeventiende positie schreef van Asseldonk de eerste overwinning op zijn naam. Chaos in de eerste bocht zorgde ervoor dat onder andere Spillebeen en van Balen teleurstellend de wedstrijd als respectievelijk 21ste en 27ste moeten eindigden. De banden gaven de doorslag tijdens de tweede finale op zaterdag. Slicks of regen was de vraag, Indy Dontje gaf het antwoord en won voor van Asseldonk.

7_senioren

Zondag
De start van de derde finale verliep niet zonder problemen. Onder andere Indy Dontje spinde na de eerste bocht en kon vanaf een dertigste positie aan een opmars beginnen. De van pole gestarte Chaumont kende een lastige opening van de wedstrijd, werd even door twee man gepasseerd, maar vocht zich terug naar de koppositie. Hierachter ontstond een interessant gevecht tussen van Asseldonk, van Balen, Cool en van Splunteren. Halverwege de wedstrijd was het Christian van Balen die de snelste ronde tijden noteerde en aansluiting met Chaumont zocht. Van Asseldonk – die in de openingsfase van de wedstrijd nog op de leidende positie reed – viel terug naar een vijfde positie, net voor Niek Vos. De laatste bocht voor de finish gaf de doorslag van deze finale. Christian van Balen won net voor Michael Cool. Guillaume Chaumont verloor zijn leidende positie en eindigde als derde.

8_senioren

Tijdens de vierde finale was Joey van Splunteren het slachtoffer van de drukte in de eerste bocht na de start. Van Splunteren werd geraakt en moest de wedstrijd met een gebroken ketting en lekke band teleurstellend staken. Michael Cool leidde de openingsfase voor Van Balen en van Asseldonk. Timothy van de Bijl had een prachtig gevecht met Chaumont wat resulteerde in een knappe vierde positie. Tegen het einde van de wedstrijd kwam de kop van het veld steeds dichter bij elkaar met het gevolg dat van Asseldonk en Cool voor elke centimeter vochten voor de leidende positie. Ook Indy Dontje was bezig met een opmars en klom op na een mooi gevecht met Hummel naar een achtste positie achter Niek Vos.

De laatste twee ronden ontpopte zich in een zeer spannend schouwspel dat ging om de leidende positie. Bumper aan bumper reden Van Balen, Cool en Chaumont richting de finish vlag. Christian van Balen won voor Chaumont die met een verschil van een halve kart net tweede werd voor Michael Cool. Timothy van de Bijl eindigde als vierde voor Hannes van Asseldonk.

Hannes van Asseldonk was over het hele weekend gezien de meest constante rijder en schreef zo het weekend klassement op zijn naam voor Michael Cool en Niek Vos.

9_senioren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet