BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)


Max Junioren
Lahaye had al snel een voorsprong te pakken in de eerste final. Milan Dontje verloor veel plaatsen door een uitstapje op het gras en moest daardoor met een negende positie genoegen nemen. Lahaye won voor Vincent Jewell en Kevin Gubbels. De tweede finale gaf hetzelfde beeld, al was het verschil tussen de eerste twee rijders en de rest van het veld met 16 seconden een stuk groter.

4_junioren

Zondag
Na de start behield Dylan Lahaye zijn pole position maar voelde al snel de hete adem van de als tweede gestarte Vincent Jawell in zijn nek. Er ontstond een prachtig gevecht om de eerste vier plaatsen waarin de volgorde in rijders er elke ronde weer anders uit zag. De jarige Milan Dontje kende een erg slechte start, maar reed zich formidabel terug naar een vijfde positie na zes ronden. Dylan Lahaye wist ondertussen de leidende positie comfortabel vast te houden gevolgd door Verkuijlen en Jawell. De derde positie was nog lang niet vergeven, Milan Dontje noteerde de snelste ronden tijden en verschalkte Jawell. Niet veel later raakte Dontje in het gras en viel terug naar P6. Tegen het einde van de race consolideerde het veld en kwam Lahaye als winnaar over de finish voor Verkuijlen en Jawell.

5_junioren

De start van de laatste finale voor de Junioren klasse verliep keurig. Alleen Milan Dontje kwam in de problemen en moest na de derde keer dat hij van de baan raakte dit weekend de wedstrijd vanaf de achterhoede gaan aanvangen. Dylan Lahaye behield de leiding en kon al snel een gat van één seconden creëren op Jewell. Axcel van der Burgt kende een sterke opening en kwam vanaf een zesde positie naar een derde en reed zelfs even op een tweede positie. Verkuijlen en Jewell waren echter toch een maatje te groot en grepen hun tweede en derde plek weer terug. Lahaye won overtuigend voor Jewell, Verkuijlen en Rietveld. Milan Dontje kwam niet verder dan een zevende positie.

Lahaye won met vier overwinningen op rij het weekend klassement gevolgd door Vincent Jewell en Kevin Gubbels.

6_junioren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet