BNL Karting Series

BNL: Strak georganiseerde nieuwe BNL Karting Series verreden op Genk! (lang)

1_algemeen

Het ging niet zonder slag of stoot, maar eindelijk was het zover. De nieuwe BNL Karting Series ging dit weekend van start in Genk. De organisatie wist een prachtig evenement neer te zetten dat zeer in de smaak viel bij de rijders. Kwalitatief hoogwaardige startvelden schotelde het groottalige aanwezige publiek een serie spectaculaire wedstrijden voor. Hoewel er zaterdag voornamelijk regen uit de lucht kwam, was het zondag genieten op het zonovergoten circuit van Genk.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

Mini Max
Dat Max Verstappen de te kloppen man was, bleek al uit de uitslag van de eerste kwalificatie. Verstappen zette met een verschil van drie tiende de pole positioning neer gevolgd door Affolter en Kremers. Het verschil tijdens de eerste final was groter, Verstappen won hier met ruim drie seconden op Kremers. Door de weerscondities zag de tweede finale er heel anders uit. Coen Koppejan won voor de Brouwer en Verstappen.

2_minimax

Zondag
Op zondag greep Max Verstappen ruim pole position voor Martijn Kremers en Tristan Vidas. Na de start van de derde finale zat Kremers de problemen en kwam door een uitstapje in het gras terug op een achtste positie. Affolter klom op naar een tweede positie, maar zag de strak sturende Verstappen al snel aan de horizon verdwijnen. Collin Vaudo reed een prima race en werkte zich op naar een derde positie na vijf ronden. Maar de competitie achter Verstappen is echter hevig en Vaudo moest al snel zijn plek weer afstaan. Kremers reed een ijzersterke race en klom op tot een tweede positie. Affolter eindigde als derde.

3_minimax

Zo overheersend Max Verstappen was in de derde finale, zo anders was de openingsfase van de laatste finale. Verstappen behield de leiding na de start, maar werd een ronde later ingehaald door Kremers. Lang kon Kremers de leidende positie echter niet volhouden want op exact hetzelfde punt ging Verstappen de Alpha coureur weer voorbij. Veel positie wisselingen waren er niet meer gedurende de laatste finale. Max Verstappen reed met Martijn Kremers op veilige afstand naar de overwinning. Drie seconden hierachter eindigde Joel Affolter vlak voor Tristan Vidas.

Max Verstappen was na vier finales de terechte winnaar van de eerste BNL Serie te Genk. Marijn Kremers volgde als tweede voor Joel Affolter. Tim Struijlaart had een problematisch weekend en eindigde teleurstellend op een elfde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet