Diversen

Diversen: 3-uurs Shakedown voor nieuwe Sodikarts in DeFabrique

shakedwn1

Op de Westkanaaldijk te Maarssen bevindt zich indoorkartbaan DeFabrique. Zoals de naam al doet vermoeden is deze kartbaan gevestigd in een oude fabriek, dat tevens dient als evenementen locatie. Onlangs introduceerde DeFabrique een serie splinternieuwe Sodi Karts die afgelopen zaterdag werden onderworpen aan een 3-uur durende Shake Down!

Negen teams stonden aan de start voor deze drie uur durende wedstrijd. De opkomst was hiermee niet hoog te noemen, maar dit deed niks af van de kwaliteit van de deelnemende teams. Een aantal zeer ervaren rijders zorgde voor een uitdagende race. Een team kon bestaan uit minimaal 2 rijders, er moest minimaal drie keer van rijder gewisseld worden en twee keer van kart. Het voordeel hiervan was dat er niet getankt hoefde te worden in de pitstraat en iedereen met drie verschillende karts de 3 uur aflegde. Een zeer eerlijke competitie dus!

shakedwn2

Op de lange, snelle en uitdagende baan vertrok Team Fast Forward Fraight van pole, die door middel van een loting vergeven werd. Team Autosport.nl vertrok van een gunstige derde positie, wat kansen gaf voor de openingsfase van de wedstrijd. De wedstrijd ging rollend van start vanachter een ‘safety kart’. Team Fast Forward Fraight hield de leiding een halve ronde in handen, maar werd snel gepasseerd oor het opkomende team Blue Racing. Even later was zowel team Autosport.nl als team Fast Forward ook prooi voor Team Fejo Racing. De toon voor de wedstrijd was hiermee al na tien ronden gezet, en de eerste twee teams trokken een groot gat.

shakedwn4

Dat de teams Blue Racing en Fejo Racing al veel ronden erop hadden zitten in de Fabrique bleek wel uit het feit dat na ongeveer 25 ronden de eerste achterblijvers al ingehaald werden. Niet veel later was ook de sub-top aan de beurt. Grote verschillen dus met de kop van het veld, maar een interessante wedstrijd met tijden die dicht bij elkaar lagen volgde hierachter. Het aantal wissels per team varieerde sterk. Een minimaal aantal van drie was verreist, wat betekende dat er stints van 45 minuten werden verreden. Voor sommige teams was dit te lang en maakte een extra wissel.

shakedwn3

De verschillen tegen het einde van de wedstrijd werden groter. Met name Blue Racing en Fejo Racing waren een klasse apart. Blue Racing won voor Fejo Racing die in dezelfde ronde als tweede eindigde. Rookie Racing maakte het podium compleet voor Heineken Racing en Team Autosport.nl. De top drie teams kregen als aandenken een beker op het podium , de overige teams een uitdraai van alle verreden ronden! Binnenkort zal deFabrique wederom een Endurance race organiseren, durf je de uitdaging ook aan? Hou de website in de gaten.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet