Diversen

Diversen: Will Stevens onder contract bij Honda F1 Racing

will_stevensf1
Foto: © Honda F1

De Britse kartcoureur Will Stevens is voor lange termijn gecontracteerd bij het Honda F1 Racing team. Honda zal Stevens begeleiden in zijn carrière met het uiteindelijke doel deel te worden van het Honda F1 programma.

In 2007 won Will Stevens het FIA-CIK KF2 Europees en Asia-Pacific Kampioenschap en behaalde bovendien in dit zelfde jaar de Italiaanse Open Masters KF2 titel. In 2006 schreef Will het WSK ICA kampioenschap op zijn naam. Dit seizoen zal Stevens wederom uitkomen met Tony Kart in de KF1 klasse op Europese wedstrijden, de WSK International Series en de World Cup in Japan.

Stevens, Rowland, Waldschmidt
Will Stevens is niet de enige Britse rijder die onder contract staat bij een Formule 1 team. In mei vorig jaar werd Oliver Rowland gecontracteerd door McLaren en zal hetzelfde programma volgen als Lewis Hamilton. Ook van Nederlandse bodem zijn talentvolle rijders met steun van grote fabrikanten op weg naar de top van de autosport. Het meest recente voorbeeld is voormalig kartcoureur Henki Waldschmidt die in 2005 werd opgenomen in het Toyota Young Drivers Programme.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet