DKM

Internationaal: Pech treft veel Nederlanders tijdens DKM te Kerpen

zo_4.jpg

Vandaag speelde de weersomstandigheden een grote rol tijdens de finales voor het Duits Kampioenschap in Kerpen. Naast de regenbuien was het niet het weekend van de Nederlanders die een dag eerder – tijdens de series – voornamelijk voorin te vinden waren. Pech wierp hen terug. Alleen Verdi Geurts wist een derde podium positie te behalen.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis


zo_5.jpg

DKM (KF1)
Jack te Braak had zich vandaag ongetwijfeld anders voorgesteld. Te Braak kwam als eerste uit de series, gevolgd door landgenoot Ramon Kuipers. In de pre-final werd Te Braak echter slachtoffer van een inhaal actie waardoor hij terug viel. Kuipers eindigde als zesde terwijl de overwinning op naam van Andre Hauke kwam. Te Braak kwam slecht weg tijdens de start van de finale, viel hierdoor terug en moest later zelfs de wedstrijd staken. Ramon Kuipers kende een beter openingsfase maar gleed van de baan door opkomende regen en eindigde als 10de. Marcel Lipp (Tonykart Vortex) schreef voor KSM de overwinning op zijn naam.

zo_6

DCKM (KF2)
Tom Grice begon vandaag in Kerpen waar hij op zaterdag na de series gebleven was, namelijk een eerste positie in de pre-final. Dylan Davies reed zich naar een keurige top 10 positie. Van Laarhoven viel terug van P11 naar een 29ste plek.

In de finale leek Grice wederom voor de overwinning te kunnen gaan. De Vice-Europees Kampioen KF3 moest de wedstrijd echter staken met een gebroken ketting. Davies raakte verzeild in een startcrash en moest aan een opmars beginnen. Dit deed Dylan Davies keurig, want een 16de positie in de finale was het resultaat. Ook Tim van Laarhoven verbeterde zich sterk ten opzichte van de pre-final en eindigde als 13de. De Italiaan Paulo de Conto (Birel/ Parilla) won voor Michael Christensen.

zo_1.jpg

DJKM (KF3)
Vlak voor de aanvang van de pre-final was de baan half droog. Beitske Visser en nog één andere rijder besloten hierdoor van start te gaan op slicks. Tijdens de opstelling kwam het echter met bakken uit de hemel en waren de kansen verspeeld. Marc Aurel Coleselli won de pre-final. Danny Petiet kende een erg sterke wedstrijd en kwam als zesde over de streep!

De finale begon met een ongelukkige startcrash waarbij onder andere De Vries en Petiet bij betrokken waren. De Vries kon door en eindigde nog als vijfde (!), Petiet moest de wedstrijd staken. Coleselli kon zijn leidende positie tijdens de pre-final niet behouden en viel terug naar een 8ste positie Fabio Unverdruss (EKS/XTR) won.

DSKM (KZ2)
De Nederlandse schakelrijders zaten er erg goed bij tijdens de series. Een Nederlands podium leek er dan ook dik in te zitten, maar het liep anders. Bas Lammers kwam als derde door de series maar reed in de pre-final de banden in als gevolg van een gebroken remschijf. Marcel Jeleniowski won voor Rick Dreezen en Arjan Kievitsbosch. Joey Hanssen had op meer gehoopt, maar kwam als achtste over de finish voor Verdi Geurts.

zo_3.jpg

Bas Lammers reed een ongekende openingsfase tijdens de finale. In één ronde wist de Topkart rijder en voormalig Europees Kampioen Formule A maar liefst 16 man te passeren en lag halverwege de race zelfs op een vierde positie. Het geluk stond Lammers echter niet aan zijn zijde, en moest opgeven wegens een gebroken schakel stang. Jeleniowski (Tonykart/ Vortex) won wederom voor Dreezen. Verdi Geurts hield de Nederlandse eer hoog met een derde podium positie. Kievitsbosch eindigde als vijfde.

zo_2.jpg

Uitslagen per klasse:
DKM (KF1)
DCKM (KF2)
DJKM (KF3)
DSKM (KZ2)

Meer foto’s live vanuit Kerpen op Carpy.nl


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet