DKM

Internationaal: Wisselend Nederlands succes tijdens series DKM te Kerpen

za_1

Op het prachtige gelegen circuit van Kerpen vindt dit weekend de eerste ronde voor het Duits Kampioenschap plaats. Het circuit is volledig afgeladen als gevolg van enorme startvelden. De Nederlanders zijn dit jaar nog ruimer vertegenwoordigd en leverde wisselende prestaties tijdens de series vandaag. Net als vorig jaar houdt Autosport.nl u live op de hoogte van de ontwikkelingen in het Duits Kampioenschap.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis


za_2.jpg

DKM (KF1)
Europees gezien stond de KF1 klasse onder druk. In zowel Italië als Frankrijk werd het nationale kampioenschap voor deze klasse geannuleerd vanwege het gebrek aan deelnemers in deze klasse. De organisatie van de Deutche Kart Meisterschaft beloofde echter een startveld van ruim 20 KF1 rijders en maakt dit met 28 rijders aan de start dit weekend meer dan waar. Jack te Braak en Ramon Kuipers zijn de kansrijke rijders die het moeten gaan doen voor Nederland. Te Braak noteerde een tweede kwalificatie positie voor Kuipers vandaag. Andre Hauke behaalde pole positioning.

De series liepen uiterst succesvol voor zowel Te Braak als Kuipers. Beide heren behaalde een serie-overwinning en behaalde hiermee de eerste start rij voor de finales morgen.

DCKM (KF2)
De Brit Tom Grice noteerde pole positioning. Beste Nederlander tijdens de kwalificatie was Dylan Davies uitkomend voor Keijzer Racing op een 22ste positie. Uit een veld van 60 rijders zaten de eerste 33 rijders binnen een seconde. Grice wist zijn pole positioning te behouden tijdens de series en was onklopbaar met twee overwinningen. Dylan Davies was goed op weg tijdens de tweede serie, reed even kort op de derde positie maar viel terug naar een achtste positie door een inhaalactie van een rijder achter hem. Een 16de positie van Davies was het resultaat na de series. Tim van Laarhoven deed het keurig tijdens de series en finishte respectievelijk als zevende en negende. De rijder uit het VF Racing Team klasseerde zich hiermee op een knappe elfde positie. Team Koene kende een minder gelukkige opening van het Duits Kampioenschap en haalde de finales niet.

za_5.jpg

DJKM (KF3)
Marc Aurel Coleselli greep pole in de DJKM klasse. Nyck de Vries, Joey Elkerbout en Wim Dijkman reden naar een zevende, achtste en negende positie. Danny Petiet, die dit jaar de overstap maakte naar de KF2 klasse greep een 29ste kwalificatie tijd.

Op Joey Elkerbout na – die zich als vijfde klasseerde - waren de series voor de Nederlanders een drama. Nyck de Vries kwam twee keer terecht in een crash en verloor hierbij zijn bakken. Een tweede positie in de herkansing gaf de Vries nog mogelijkheden voor zondag. De motor van Wim Dijkman weigerde dienst door accuproblemen tijdens de start, kon achteraan zijn weg vervolgen maar viel vervolgens wederom uit met mechanische pech. In de herkansing had Dijkman het geluk weer niet aan zijn zijde. Dijkman was op weg naar een top 10 klassering maar werd geëlimineerd in de laatste bocht. Beitske Visser is met een 22ste positie na Elkerbout de best presenterende Nederlander na de series.

za_4.jpg

za_3.jpg

DSKM (KZ2)
Niet de minste rijders staan aan de start van het Duits Kampioenschap KZ2. Pole position was voor Rick Dreezen die op nog geen tiende gevolgd werd door Joey Hanssen en Verdi Geurts. Bas Lammers reed zijn Topkart naar een zesde positie, terwijl Arjan Kievitsbosch (Dunlop) zich als negende kwalificeerde.

De uitslag van de series gaf een nog positiever beeld. Joey Hanssen klasseerde zich met AVG Racing op de eerste positie gevolgd door Rick Dreezen en Bas Lammers. Verdi Geurts werd vierde, Arjan Kievitsbosch 12de.

Uitslagen per klasse:
DKM (KF1)
DCKM (KF2)
DJKM (KF3)
DSKM (KZ2)

Meer foto’s live vanuit Kerpen op CARPY.NL
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet