Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Verslag tweede Dutch Rotax Max Challenge Eindhoven


Mini Max
Het verschil was minimaal, maar Jimmy Groenevelt greep wederom de pole. Ditmaal voor – Spa winnaar - Martijn Kremers en Joel Affolter. De pre-final werd overduidelijk aangevoerd door Affolter en Kremers. Beide rijders liepen tot 9 seconden uit! Kremers leek sneller en noteerde ook de snelste race ronde maar een serieuze aanval op Affolter zat er niet in. Het scheelde echter weinig of Kremers had kunnen profiteren van de achterblijvers die Affolter moest zien te ontwijken. Groenevelt eindigde als derde voor Vaudo.

4

Tijdens de finale veranderde het beeld niet veel. Affolter had weer een erg goede start en kon al gelijk een kleine voorsprong opbouwen. Kremers startte wederom van een tweede positie en kon deze in de final wél behouden. Affolter won wederom op 2,8 seconden van Kremers die wederom de snelste raceronde noteerde. Groenevelt finishte ook de final als derde.

5

6

Junioren
Een groot en sterk veld in de Junioren klasse, waarin veel rijders over kwamen uit de Mini Maxen, leverde een mooi schouwspel op. Peter Hoevenaars was op dreef na zijn uitermate goede prestaties in Salbris, al kwam dit er tijdens de kwalificatie nog niet helemaal uit. Van Kemenade noteerde pole voor Milan Dontje, Hoevenaars en van Zuylen. Het verschil was minimaal, de top drie zat binnen 1 honderdste. In de pre-final kende Hoevenaars een uitermate goede start. De derde kwalificatie positie was een goed uitgangspunt, daar Hoevenaars goed gebruik kon maken van het starten aan de binnenkant van de eerste bocht. Peter greep gelijk de leiding en Kemenade had het nakijken. Willem Jan de Loos kende een sterke opening en reed even rond op de tweede positie maar viel later terug. Milan Dontje kon zijn tweede positie niet verzilveren en viel uit met een gebroken ketting. Kay van Kemenade eindigde in de pre-final als tweede voor Erica van Zuylen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet